F1: Remélem, hosszú ideig leszünk csapattársak Daniellel – Verstappen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.23. 17:59
null
Verstappen élvezi a Riccardóval közös, vicces pillanatokat (Fotó: AFP)
Kifejezetten örül annak Max Verstappen, a Red Bull pilótája, hogy annyira szórakoztató csapattársa van, mint Daniel Ricciardo. A holland pilóta elismerte, jókat szoktak nevetni Ricciardóval, és arra is kitért, mi lenne, ha mindketten a vb-címért harcolnának.

 

Max Verstappen és Daniel Ricciardo a 2016-os szezon ötödik versenyén lettek csapattársak, azóta pedig egy-két apróbb esetet leszámítva nem különösebben feszültek egymásnak. Verstappen szerint ennek egyszerű oka: kellően tisztelik egymást, és jól szórakoznak együtt.

„Nagyszerű srác – mondta csapattársáról a holland. – Persze a pályán mindig megpróbáljuk legyőzni egymást, de azon kívül jókat nevetünk együtt. Nagyon tiszteljük egymást, és őszintén szólva még nem tapasztaltam korábban, hogy legyen egy olyan csapattársam, akivel ilyen jól tudok szórakozni. Emiatt remélem, hogy hosszú ideig leszünk még csapattársak."

Verstappen szerint viszonyuk még akkor sem romlana meg, ha a Red Bull esélyes lenne a világbajnoki címre, ez esetben ugyanis szintén fontos tényezőnek tartja a tiszteletet.

„Azt hiszem, nem változna helyzet, mert megvan a kölcsönös tisztelet. Amikor a bajnoki címért harcolsz, nagyobb lesz a feszültség a pályán, de a végén mindig visszaáll az a helyzet, hogy tiszteled a másikat. El kell fogadnod, ha az egyik srác gyorsabb másiknál, de azt hiszem, ez nálunk így megy. Amikor az egyikünknek jó versenye van, a másik képes azt mondani, hogy szép volt, és megérdemelte a jó eredményt. Ez pedig szerintem nagyon fontos" – vélekedik a háromszoros futamgyőztes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik