A probléma ugyanis a Force One-névvel az, hogy túlságosan hasonlít a Formula One-hoz, vagyis a sorozat eredeti, angol nevéhez. Emiatt nem biztos, hogy a változtatásra rábólintana az F1 többségi tulajdonosa, a Liberty Media, illetve a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA).

„Nehézségekbe ütközhetnénk, ha Force One-névre szeretnénk váltani, viszont nem mondhatjuk, hogy teljesen lekerült a napirendről ez a téma – mondta Bob Fernley, a Force India csapatfőnöke. – Együtt kell működnünk a Liberty Mediával és az FIA-val, hogy biztosak legyünk benne, mindent jól csinálunk és közös megegyezésre jutunk."

Az indiai istálló csapatvezetője viszont kijelentette: ha nem kap zöld jelzést új nevük, akkor sem esnek kétségbe.

„Nem ez az egyetlen lehetőségünk, más neveken is gondolkodunk jelenleg – árulta el Fernley. – Bármelyik mellett is döntünk, alaposan át kell gondolnunk, hiszen korlátlan ideig szeretnénk használni azt. Most éppen felépítünk egy márkát, amely képviseli a csapatot, és amely a Liberty Media új korszaka felé tart."

Fernley azt is elárulta, hogy a Force-tagot mindenképp szeretnék megtartani a nevükben, azonban a végső döntés a csapat részvényeseinek a kezében lesz, a vezetőség legfeljebb javaslatokat tehet az új névre.