F1: „Pontosan tudom, hogy milyen hatással van a nyomás a Ferrarira”

Vágólapra másolva!
2019.08.06. 14:24
null
Brawn szerint még nem késő újrakezdeni az idényt a Ferrarinál (Fotó: AFP)
Ross Brawn, a Ferrari korábbi vezetője és az F1 jelenlegi ügyvezetője szerint a Ferrarinak nagyon kell egy győzelem a nyári szünet után, hiszen azt, hogy milyen mértékben kapott ki a Magyar GP-n, Brawn számára sem volt jó látni.

 

A szezon első fele közel sem alakult ideálisan a Ferrari számára, így a nyári pihenő – a kötelező szünet után – dolgosan alakulhat a maranellóiak számára. Ross Brawn szerint nem olyan meglepő, hogy a Hungaroringen nem a Ferrari volt az abszolút esélyes, de arra, hogy ennyire nehezen alakul a hétvége, ő sem számított.

34. MAGYAR NAGYDÍJ
AUGUSZTUS 2., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:17.233
2. szabadedzés: 1. Gasly 1:17.854
AUGUSZTUS 3., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Hamilton 1:16.084
Időmérő: 1. Verstappen 1:14.572
AUGUSZTUS 4., VASÁRNAP
Futam: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Vettel
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 1., 15.10 64. Belga Nagydíj
Szeptember 8., 15.10
70. Olasz Nagydíj
Szeptember 22., 14.10
12. Szingapúri Nagydíj

„A pálya karakterisztikájából kiindulva tudhattuk, hogy ez a verseny nem fekszik a Ferrari autójának, bár nem olyan mértékben, ahogyan azt végül láthattuk – vélekedik az F1 jelenlegi ügyvezető igazgatója. – Az utolsó szektorban, ahol maximális leszorítőerő kell, az autójuk nagyon elmaradt a sebesség terén a Mercedestől és a Red Bulltól.”

Brawn hosszú évekig dolgozott a Ferrarinál, így tudja, hogy a nyomás milyen hatással van az istállónál dolgozókra. Viszont azt is hozzátette, hogy át kell gondolni az újrakezdést, mert a Ferrarival szemben mindig ugyanaz a követelmény: a világbajnoki cím elhódítása.

„A nyári szünet a legjobbkor jött neki, mert pontosan tudom, hogy milyen hatással van a nyomás a Ferrarira, amikor nem mennek jól a dolgok – árulta el Brawn. – Nem baj az, ha vesznek egy nagy levegőt és újrakezdik. Amikor folytatódik a szezon, az aerodinamikai követelmények Spában és Monzában visszahozhatják Vettelt és Leclerc-t az élmezőnybe. A Ferrarinak nagyon kell egy győzelem, és nem is csak a bajnoki törekvéseihez, hanem a belső hangulat javításához is. Bizonyítaniuk kell, hogy megvan bennük a potenciál ahhoz, hogy a vébé-címért harcoljanak, mert az velük szemben mindig is követelmény volt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik