F1: politikai babérokra tör a száműzött csapatfőnök

Vágólapra másolva!
2019.08.14. 11:38
null
Briatore (jobbra) egy új területen próbálná ki magát (Fotó: AFP)
Il Movimento del Fare, vagyis a Megvalósítás Mozgalma-néven indít politikai megmozdulást Flavio Briatore, akit nagyjából tíz éve tiltott el a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) az általa irányított sorozatoktól, köztük a Formula–1-től.

 

Flavio Briatore 2009 óta nem dolgozik a Formula–1-ben, és ezalatt sok mindennel foglalkozott. A legújabb terve szerinta politika világában segítene hazájának, Olaszországnak. A Renault korábbi csapatfőnöke azonban leszögezte, hogy nem valamelyik párthoz csatlakozna, hanem ezektől teljesen függetlenül lenne a honfitársai szolgálatára.

„Sikeres vállalkozók és szakemberek segítenének Olaszországnak az újrakezdésben az ötleteikkel és az éleslátásukkal, valamint munkahelyteremtéssel és a befektetések vonzóbbá tételével. És mindezt teljesen ingyen tesszük” – beszélt a terveiről Briatore.

Az olaszt azt követően tiltotta el az FIA minden általa irányított sorozatban való részvételtől, hogy kiderült, a 2008-as Szingapúri Nagydíjon Nelsinho Piquet az ő utasítására csapta falnak az autóját. Emiatt a pályára kellett küldeni a biztonsági autót, s ez a másik Renault-pilóta, Fernando Alonso győzelméhez vezetett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik