F1: Ocont és Vandoornét is az IndyCarba csábítják

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.22. 07:09
Jelenleg az F1-ben versenyző pilótával pótolná 2019-ben az augusztusi versenybalesetben súlyos sérüléseket szenvedő Robert Wickenst a Dale Coyne-istálló az IndyCarban.

A kanadai pilóta olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy jövőre biztosan nem versenyezhet még, és az is kérdéses, hogy valaha versenyautóba ülhet-e. Bár a csapat hivatalos közleményében azt írta, mindenképp számol Wickensszel, a 2019-es idényre már keresi Sébastien Bourdais csapattársát.súlyos sérüléseket szenvedett, hogy jövőre biztosan nem versenyezhet még, és az is kérdéses, hogy valaha versenyautóba ülhet-e. Bár a csapat hivatalos közleményében azt írta, mindenképp számol Wickensszel, a 2019-es idényre már keresi Sébastien Bourdais csapattársát.

A jelöltek között két F1-es pilóta is szerepel, a jelen állás szerint versenyzői állás nélkül maradó Stoffel Vandoorne és Esteban Ocon is esélyes rá, hogy a tengerentúli csapatnál folytassa karrierjét.

Fernando Alonso is az IndyCar felé kacsingat, az F1-ből biztosan távozó kétszeres világbajnok szeptember elején tesztelt is az Andretti-csapattal.

A spanyol IndyCarba igazolásától azt várják Amerikában, hogy ugyanúgy növeli majd a sorozat népszerűségét, mint Nigel Mansell 1993-as szerződtetésekor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik