F1: Ocon még fiatal, Bottasról nem döntöttek a Mercedesnél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.08. 19:57
null
Bottas (jobbra): „Mellettem az utódom?” (fotó: AFP)
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elárulta, nem Esteban Ocon lesz az, akit az idény végén lejáró szerződésű Valtteri Bottas helyére szerződtetni fog a német istálló. A finn pilóta ez év elején érkezett a tavalyi szezon után friss világbajnokként visszavonuló Nico Rosberg helyére, és csak egyéves szerződést kötött, így az ő helye – elvileg – jövőre megürül. Wolff ugyanis annyit elárult: még nem döntötték el, hogy hosszabbítsanak-e Bottasszal.

Nico Rosberg tavaly néhány nappal azután jelentette be a visszavonulását a Formula–1-től, hogy az idény utolsó futamán megszerezte az egyéni világbajnoki címet. Csapata, a Mercedes hosszas huzavona után jelentette be, hogy egy évre szóló szerződést köt a Williams istálló finn pilótájával, ValtteriBottasszal.

30. OSZTRÁK NAGYDÍJ
JÚLIUS 7., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:05.975
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:05.483
JÚLIUS 8., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Vettel 1:05.092
pole: Bottas 1:04.251, 2. Vettel 1:04.293
JÚLIUS 9., VASÁRNAP
14.00: a verseny (71 kör, 306.452 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 16., 14.00: Brit Nagydíj
Július 30., 14.00: Magyar Nagydíj
Augusztus 27., 14.00: Belga Nagydíj

A pilótakeresgélés közben több opció mellett szóba került, hogy a csapat két ifjú patronáltja, a tavaly a Manornál pallérozódó Pascal Wehrlein, Esteban Ocon páros egyik tagja kerül a távozó világbajnok helyére. Végül Bottasra esett az Ezüst Nyilak vezetőinek választása, és ugyan a finn jól teljesít a szezonban, az idény feléhez közeledve, időszerűvé válik a kérdés: ki lesz Lewis Hamilton csapattársa jövőre?

Toto Wolff, a Mercedes vezetője elárulta: noha elégedettek Bottas teljesítményével, egyelőre még nem állnak készen a szerződése meghosszabbítására. Az viszont biztosnak tekinthető, hogy az idén a Force Indiával nagyszerűen versenyző Ocon szerződtetése nem került szóba, bár a francia pilóta az egyik „éltanulója” a Mercedes fiatal versenyzők számára létrehozott akadémiájának – ahogy Wehrlein is.

„Esteban még túl fiatal, biztosan nem fogjuk jövőre leigazolni. Nagyon jó srác, van jövője az F1-ben, de jövőre biztosan nem ő lesz Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél, egyszerűen nem tehetjük őket egymás mellé” – fogalmazott Toto Wolff.

Könnyen elképzelhető egyébként, hogy a Mercedes végül meghosszabbítja Bottas szerződését, főleg, hogy a finn pilóta szombaton az első helyen végzett az Osztrák Nagydíj időmérőedzésén, és így vasárnap – az idei bahreini verseny után – pályafutása során második alkalommal vághat neki egy futamnak az élről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik