Vettel (hátul) nem neheztel a Ferrarira a csapatutasítás miatt (Fotó: AFP)

 

A Brazil GP 35. körében Sebastian Vettelnek a Ferrari utasítására maga elé kellett engednie Kimi Räikkönent. Annak, hogy a maranellóiaknál csapatutasításhoz folyamodtak (Räikkönent segítve ezzel), talán ahhoz is köze van, hogy a német már nincs harcban az egyéni világbajnoki címért, de az interlagosi versenyen történteket vizsgálva Vettel szerint jól döntött a csapata.

46. BRAZIL NAGYDÍJ
NOVEMBER 9., PÉNTEK 
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:09.011
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:08.846 
NOVEMBER 10., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Vettel 1:07.949
időmérő edzés: 1. Hamilton 1:07.281
NOVEMBER 11., VASÁRNAP 
verseny: 1. Hamilton 2. Verstappen 3. Räikkönen
KÖVETKEZŐ (UTOLSÓ) FUTAM
November 25., 14.10: Abu-dzabi Nagydíj

„Teljesen egyértelmű a helyzet, Kimi visszajött a bokszutcából, és frissebbek voltak a gumijai – vázolta fel a szituációt a német. – Nekem volt néhány köröm, hogy kezdjek valamit Valtterivel, de amikor nem sikerült, a csapat megkért, hogy engedjem el Kimit, és adjak neki is lehetőséget. Ezzel nincs is probléma. Kedvelem Kimit, és örültem, hogy esélyt adtam neki, ő pedig a dobogón tudott végezni.”

Vettel azonban nem ért egyet a csapata összes, Brazíliában hozott döntésével, és mikor megkérték, hogy pontozza a versenyét egy tízes skálán, nem adott túl magas osztályzatot. Úgy véli, hogy a Ferrari már akkor hibázott, mikor az időmérőn úgy gondolta, előnyt jelent a lágy gumikon rajtolni a másnapi futamon.

„Mindent megpróbáltam, de az eredményt nézve egyest adnék, ez pedig szomorú. Nem hiszem, hogy a helyzet magaslatán voltunk az autóval és a gumikkal kapcsolatban. Kétlem, hogy előnyt jelentett a lágyakon rajtolni, mert a szuperlágyak több ideig bírták, sőt annál is tovább, mint arra számítottunk” – vallotta be Vettel.