F1: Nem volt időm a Ferrari vizsgálatával foglalkozni - Vettel

Vágólapra másolva!
2012.12.05. 12:23
Sebastian Vettelnek nem volt ideje rá, hogy a Ferrari idény utáni vizsgálódása miatt izguljon – árulta el a háromszoros világbajnok Red Bull-pilóta a német Sport Bildnek adott interjújában. Vettel azt is elmondta, a Red Bull képes lehet rá, hogy olyan mítoszt építsen fel, mint a Formula–1 régi nagy bajnokcsapatai.

„Nagyon zsúfolt volt a Brazil Nagydíj utáni hetem, nem értem rá ezzel a vizsgálódással foglalkozni. Ugyanakkor nem is izgultam nagyon, mert pontosan tudtam, mit teszek a verseny alatt, és ügyeltem rá, hogy ne szabálytalankodjak" – mondta Vettel a Sport Bildnek.

A német előtt azt is szóba hozták, hogy elszerződne-e a Ferrarihoz vagy a Mercedeshez azért, hogy egy igazán mitikus csapatnál is versenyezhessen. Erre kitérő választ adott.

„A Mercedesnek és a Ferrarinak szép múltja van, mitikus csapatoknak számítanak, de a jelen a Red Bullé. Szeretnénk ugyanolyan mitikussá nőni. Ahhoz, hogy ezt elérjük, nagy célokat kell megfogalmazni" – mondta Vettel, aki arról is beszélt, hogy elhatárolódik azoktól a német szurkolóktól, akik a Brazil Nagydíj után különböző fórumokon életveszélyesen megfenyegették a Brazil GP első körében Vettellel ütköző Bruno Sennát. Más kérdés, hogy a versenyt követően éppen ő mondta német újságíróknak, hogy kilátogat Ayrton Senna sírjához, és elmondja neki, mit tett az unokaöccse…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik