F1: Nem volt hosszú beszélgetés – Bottas Hamilton elengedéséről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.08. 13:00
Valtteri Bottas elismerte, a Mercedes vezetői jogosan kérték meg arra, hogy álljon félre a győzelem felé száguldó Lewis Hamilton elől a Japán Nagydíjon. A finn szerint ezzel végleg elvesztette a dobogóra állás esélyét, de nem vonja kétségbe csapata utasítását.

Hamilton a kerékcseréje után, Max Verstappennel a háta mögött érte utol a még kopott gumikon haladó Bottast, aki mögött a vb-éllovas lassabbá vált, így a holland felzárkózott mögé.

Hamilton jelezte, hogy ez így nem lesz jó, s Bottas a kör végére félre is húzódott, hogy aztán Verstappen előtt maradva segítsen az angolnak némi előnyt kiautózni.

„Nem volt hosszú rádióbeszélgetésünk erről. Megmondták, hol húzódjak félre, és meg is értettem, miért tesszük ezt – mondta Bottas. – Azzal, hogy elengedtem Lewist és feltartottam Maxet, sok időt vesztettem, de a csapat érdeke ezt kívánta. A végén ezek a másodpercek nagyon jól jöttek volna Ricciardo ellen.”

Bottas a legutóbbi öt futamon 65 pontot szerzett azzal az autóval, amellyel Hamilton 118-ig jutott. Az angol 72 pontos előnnyel vezet a finn előtt.

„Szégyen rám nézve, hogy ilyen nagy különbség alakult ki közöttünk. A Japánban történtek egyetlen pozitívuma, hogy közelebb vagyok a második helyhez. Arról még nem mondtam le” – mondta a Sebastian Vetteltől 13 pontos hátrányban lévő finn.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik