F1: Nem igaz, hogy egy kézzel vezetek – Kubica

Vágólapra másolva!
2017.11.28. 19:18
null
Robert Kubica idei Williamst tesztelt Abu-Dzabiban
Száz kört tett meg az idei Williams-Mercedesszel a Formula–1-es visszatérésben reménykedő Robert Kubica a csapatok abu-dzabi tesztjének első napján. A versenyzésre sokak szerint alkalmatlan lengyel elmondta, a közhiedelemmel ellentétben nem egy kézzel vezet.

A visszavonuló Felipe Massa helyére pályázó Kubica az első tesztnap végén a 9. helyen zárt a 12 versenyzőből, de a legjobb köridejét a lágy gumikon érte el, míg a többség a Pirelli legújabb, hiperlágy fantázianevű abroncsát használta a mért körén.

Ez a valaha volt leglágyabb abroncsa az olasz cégnek, és Lewis Hamilton el volt ragadtatva tőle.

„Ez a legjobb gumi, amit a Pirelli a visszatérése óta gyártott. A többi még mindig túl kemény, azonban jó az irány” – mondta Hamilton, aki a harmadik helyen zárt Kimi Räikkönen és Daniel Ricciardo mögött.

A legnagyobb érdeklődés Kubica tesztelését övezte, és a lengyel ezúttal sem vallott szégyent – kiemelkedő köridőre viszont várhatóan szerdáig várni kell nála.

Miután 2011 februárjában kis híján leszakadt a jobb karja, a visszatérési próbálkozását többen ferde szemmel figyelik, Kubica nekik is üzent.

„Valaki azt mondja, hogy egy kézzel fogok vezetni, ám ez nem igaz. Ezeket az autókat lehetetlen egy kézzel vezetni – mondta Kubica. – Annyiban igazuk van, hogy vannak korlátaim. De az emberi agy mindig tesz róla, hogy a hiányosságok kiegyenlítődjenek. Én is így vagyok ezzel, az elmúlt hat hónapban kőkeményen dolgoztam, s összességében jobb formában vagyok, mint a balesetem előtt.”

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik