F1: Nem ez a Red Bull valós teljesítménye – Horner

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.13. 14:26
null
Az osztrák istálló a szezon második felében már a Mercedesszel és a Ferrarival csatázna (Fotó: AFP)
Bár eddig nem az előzetes tervek szerint alakul a Red Bull számára az idei szezon, Christian Horner, az osztrák F1-es alakulat csapatfőnöke szerint felesleges máris leírni az istállót.

 

Jelenleg a Mercedes és a Ferrari is a Red Bull előtt jár, a Kínai Nagydíjon például a harmadik helyezett Max Verstappen lemaradása 45 másodperc volt a futamgyőztes Lewis Hamiltonhoz képest. Christian Horner elmondása szerint azonban sokkal több rejlik a csapatban.

„A filozófia, amely szerint dolgozunk, kissé más, mint a riválisainké, de mi továbbra is hiszünk benne. Kétlem, hogy máris meg tudtuk volna mutatni az autónk valós teljesítményét” – mondta a csapatfőnök.

Horner szerint kemény munkára vall az, ahol jelenleg tart két nagy riválisuk, ám a Red Bullnak egyelőre nem erre a csatára kell figyelnie.

„Le a kalappal a Mercedes és a Ferrari előtt! Mindkét csapat nagyon erős autót épített, de bízom benne, hogy csatázhatunk velük a szezon későbbi szakaszában. Úgy gondolom, hogy az idény második felében versenyképesebbek leszünk, mint az elsőben. Jelenleg futamról futamra lépünk előre, de még nem figyelünk túlzottan a bajnoki tabellára. Inkább arra koncentrálunk, hogy miként és milyen gyorsan tudjuk csökkenteni a hátrányunkat.”

A brit csapatfőnök szerint tehát az évad második felében sokkal komolyabb eredményeket érhet el Max Verstappen és Daniel Ricciardo, addigra pedig a legfőbb cél az lesz, hogy bele tudjanak szólni a Mercedes és a Ferrari küzdelmébe.

„Nyilvánvaló, hogy jelenleg Lewis és Seb rendelkezik a legerősebb autóval, de szeretnénk a lehető leghamarabb csatlakozni ehhez a csatához” – vélekedett Horner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik