F1: nem csak Ricciardót sorolják hátra Interlagosban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.10. 11:59
Daniel Ricciardo után Esteban Ocont is rajtbüntetéssel sújtják a brazíliai versenyre – a Force India pilótájának autójában sebességváltót kellett cserélni.

Daniel Ricciardo öthelyes rajtbüntetéséről – amit a turbófeltöltő cseréje miatt kapott – már a hétvége kezdetén tudni lehetett, ám mint azóta kiderült, az ausztrál mellett Esteban Ocon sem abból a pozícióból kezdheti meg a vasárnapi versenyt, amelyet az időmérőn megszerez.Daniel Ricciardo öthelyes rajtbüntetéséről – amit a turbófeltöltő cseréje miatt kapott – már a hétvége kezdetén tudni lehetett, ám mint azóta kiderült, az ausztrál mellett Esteban Ocon sem abból a pozícióból kezdheti meg a vasárnapi versenyt, amelyet az időmérőn megszerez.

A 31-es számú Force Indiában ugyanis ki kellett cserélni a sebességváltót, és mivel a szabályok értelmében annak hat versenyt kell kibírnia, mielőtt büntetlenül cserélni lehetne – Ocon pedig ennél hamarabb szorult új elemre –, a francia versenyzőt öt hellyel hátrasorolják az interlagosi futamra.

Egyébként Ricciardo, valamint Lewis Hamilton, Kevin Magnussen, Lance Stroll és Carlos Sainz Jr. is új váltót kapott, de őket nem sújtják büntetéssel emiatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik