F1: nem csak a Ferrari készül nagy fejlesztésekkel Bakira

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.24. 13:21
null
A Red Bull továbbfejlesztett motort kap az azeri hétvégére (Fotó: AFP)
A Honda bemutatja második specifikációjú erőforrását az azeri hétvégén – erősítette meg a japán gyártó technikai igazgatója. A jelentős fejlesztés mögött főként a Toro Rossónál Kínában jelentkező probléma áll.

 

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke nemrégiben elárulta, hogy a maranellóiak többek között az erőforráson és annak használhatóságán is javítottaka szezon negyedik hétvégéje előtt. Azonban Sebastian Vettel és Charles Leclerc mellett a Honda erőforrásait használó Red Bull- és Toro Rosso-pilóták is átalakított motorral kezdhetik meg az azeri hétvégét.

„Bemutatkozik a második specifikáció a belső égésű motorból mind a négy autónknál már a hétvége elején – jelentette be Tanabe Tojoharu, a Honda technikai igazgatója. – Ennek az egyik oka az, hogy rájöttünk, Danyiil Kvjat Kínában előjövő problémája a minőségellenőrzéshez vezethető vissza. A második specifikáció legnagyobb előnye a hosszabb élettartam és a jobb megbízhatóság, továbbá a teljesítménye is kissé jobb lett.”

Kvjat autójában már az első szabadedzés után motort kellett cserélni Kínában, később csapattársa, Alexander Albon is hasonló cserére szorult a harmadik tréningen történt balesete miatt. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója korábban úgy nyilatkozott, hogy a továbbfejlesztett erőforrásoktól 20 lóerős javulást várnak, azonban Kvjatnál és Albonnál az új motor azt jelenti, hogy a szezonban büntetlenül használható négy egységből hármat már felhasználtak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik