F1: „Nem azért vagyunk itt, hogy mások kedvében járjunk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.24. 09:43
null
Bratches tudja, hogy nem mindenki ért egyet a Liberty Media céljaival (Fotó: AFP)
Nem foglalkozik a közelmúltban egyre erősödő kritikákkal a Liberty Media. Sean Bratches, a Formula–1 kereskedelmi ügyekért felelős vezetője egyenesen leszögezte: lehet, hogy sokaknak nem tetszik, de véghezviszik a korábban megfogalmazott céljaikat.

Egyre több kritika éri a Liberty Mediát. Az amerikai vállalat – amely nagyjából másfél éve került a Formula–1 élére – a közelmúltban főként a rajtrácslányok száműzésével érte el sokak nemtetszését. Sean Bratches tisztában van a kritikákkal, és bár a Liberty hajlik a kompromisszumra, nem mindenből enged.

„Azt mindenki tudja, hova szeretnénk eljutni, de nem mindenki ért egyet a céljainkkal – ismerte el Bratches. – Megpróbálunk kidolgozni olyan kompromisszumokat, melyek elősegítik a versenyképességet. Hiszen ha nem elég versenyképesek a mezőny, a rajongók elfordulnak a sorozattól."

Igaz, utána a futball világából hozott példával ennek ellenkezőjét is kiemelte a szakember.

„Ha megnézzük a Premier League-et, az olyan csapatok rajongói, mint a Swansea, valószínűleg tudják, hogy nem fogják megnyerni a bajnokságot, de így is kimennek az Arsenal, Chelsea, Manchester City, Tottenham vagy Liverpool elleni meccsekre, mert ezeket akár meg is nyerhetik, és néha ez meg is történik" – mondta a vezető.

Bratches szerint a cél tehát egyértelmű, és még ha sokaknak nem is tetszik, kitartanak mellette.

„Nem azért vagyunk itt, hogy mások kedvében járjunk. Azért vagyunk itt, hogy olyan naggyá tegyük ezt a sportot, amennyire csak lehet. Ez a fő célunk" – szögezte le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik