F1: Néha sz.rságokat mondunk, de tanulunk belőle – Hamilton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2018.07.09. 13:58
null
Hamilton ma már másképp látja a történteket (Fotó: AFP)
Éles szópárbaj alakult ki a Mercedes és a Ferrari között a sajtóban az elmúlt három nagydíjon történt két incidens kapcsán. A tegnapi baleset elszenvedője, Lewis Hamilton tegnap még virágnyelven utalgatott, ma azonban már másképp látja a történteket.

 

69. BRIT NAGYDÍJ
PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:27.487
2. szabadedzés: 1. Vettel 1:27.552
SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Hamilton 1:26.722
Időmérő edzés: 1. Hamilton 1:25.892
VASÁRNAP
A verseny: 1. Vettel 2. Hamilton 3. Räikkönen
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 22., 15.10:Német Nagydíj
Július 29., 15.10:Magyar Nagydíj
Augusztus 26., 15.10:Belga Nagydíj

Először Toto Wolff vetette fel James Allison szavainak tolmácsolásában, hogy lehet szándékosság a mögött, hogy a legutóbbi három nagydíjból kettőn is Ferrari-pilóta okozta egy Mercedes-versenyző vesztét a rajtnál, majd a csapatfőnökhöz Niki Lauda is csatlakozott.

A maranellói gárda válaszára sem kellett sokat várni, Maurizio Arrivabene élesen kritizálta volt alkalmazottját, Allisont, aki szerinte szégyellheti magát, ha tényleg ilyen szavak hagyták el a száját.

A tegnapi incidenst elszenvedő Lewis Hamilton akit a 3-as kanyarban talált el hátulról és forgatott ki Kimi Räikkönen – a nagy felzárkózása ellenére is rendkívül csalódott volt a versenyt követően, és virágnyelven utalt a Ferrari érdekes taktikájára is.

„Érdekes taktikát követnek a másik oldalon. Csak annyit mondok, hogy két futamon is egy Ferrari rakott ki egy Mercedest. Kaptak érte egy öt, illetve egy tíz másodperces büntetést, miközben tönkretették a versenyünket. Valtteri (Bottas) és én is rengeteg pontot vesztettünk a két eset miatt.”

A brit a futam másnapján viszont másképp látja már a történteket, Instagram oldalán üzent Räikkönennek és követőinek.

„Kimi bocsánatot kért, elfogadom, és mindketten továbblépünk. Ez nem volt több, mint egy versenybaleset. Néha sz.rságokat mondunk, de tanulunk belőle.”

Lewis Updates on Twitter

Kimi said sorry and I accept it and we move on. It was a racing incident and nothing more. Sometimes we say dumb shit and we learn from it"~~Lewis

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek