F1: Most vagyunk a legfelkészültebbek – Horner

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.06.28. 18:26
null
Az elmúlt két spielbergi versenyt Verstappen nyerte meg a Red Bull-lal (Fotó: AFP)
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy érzi, a V6-os korszakban most vágnak neki a legfelkészültebben az idénynek, és bízik abban, hogy harcban lehetnek a Mercedesszel.

 

A koronavírus-járvány miatti hosszú kényszerszünetet követően július 3–5-én kezdetét veszi a 2020-as idény Spielbergben, ahol azonnal két egymást követő hétvégén összemérheti a tudását a mezőny. A szakértők többsége arra számít, hogy a címvédő Mercedes legnagyobb ellenfele a Red Bull lesz, míg a hírek szerint Ausztriába komoly fejlesztések nélkül érkező Ferrari esélyeit leírják.

A „vörös bikák" csapatfőnöke, Christian Horner is bízik csapatában, és úgy érzi, a V6-os korszakban most kezdik meg a legfelkészültebben az idényt, így reméli, hogy végre hosszú távon is felvehetik a harcot a sorozatban hat címet szerző „ezüstnyilakkal".

A második évünket kezdjük meg a Hondával, és remek hangulat uralkodik a csapaton belül. Még mindig a Mercedes a favorit, ráadásul Lewis Hamilton is erős télen van túl, és ő a címvédő, így nincs kétség, hogy ő a legnagyobb esélyes. Ugyanakkor úgy vélem, nagyon jó autó áll a rendelkezésünkre, stabilan teljesítünk, és Max jobban vezet, mint valaha. Tényleg úgy érzem, hogy most vagyunk a legfelkészültebbek a V6-os korszakban, így őszintén remélem, hogy idén harcolhatunk a Mercedesszel" – mondta a Ziggo Sportnak adott nyilatkozatában.

Az Európán kívüli futamok megtartásával kapcsolatban bizonytalan Helmut Marko is bízik az erős kezdésben, és elárulta, több fejlesztéssel is készülnek.

Az autó teljesen különbözni fog attól, mint amivel Melbourne-ben versenyeztünk volna. Most Ausztriába két fejlesztési csomagot is hozunk, az első eredetileg Barcelonában debütált volna, még a második pont Spielbergben. Viszont csakis a szélcsatornára hagyatkozhattunk, így adott a bizonytalansági faktor. Már a harmadik fejlesztési lépcsőn tartunk anélkül, hogy az elsőt vagy a másodikat kipróbálhattuk volna élesben. Csak abban bízhatunk, hogy az adataink pontosak" – magyarázta a tanácsadó az Auto Motor und Sportnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik