F1: Minden csapattal tesztelni fogunk - Pirelli

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.26. 12:46
A Pirelli a rivális csapatok felháborodására reagálva közölte, mindenkivel tervez egy ahhoz hasonló 1000 kilométeres privát tesztet a szezon folyamán, amelyet a Mercedesszel hajtott végre a Spanyol Nagydíjat követő napokban Barcelonában.

Paul Hembery, a Pirelli sportigazgatója elmondta, a teszten 90 százalékban a jövő évre tervezett gumikat próbálgatták, s csak alig száz kilométert tettek meg azokkal a módosított, biztonságosabb abroncsokkal, amelyeket a két hét múlva esedékes Kanadai Nagydíjon vetnek be először.Paul Hembery, a Pirelli sportigazgatója elmondta, a teszten 90 százalékban a jövő évre tervezett gumikat próbálgatták, s csak alig száz kilométert tettek meg azokkal a módosított, biztonságosabb abroncsokkal, amelyeket a két hét múlva esedékes Kanadai Nagydíjon vetnek be először.

„Az utolsó pillanatban módosítottunk a terven, hiszen biztosra akarunk menni Kanadában. A Mercedesnek semmiféle előnye nem származik a tesztből, amelyre más istállókat is hívtunk, de inkább később akarnak élni a lehetőséggel” – mondta Hembery, aki a Red Bullt a világbajnok istálló felháborodása alapján nem értesítette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik