F1: Mick Schumacherék Fioranóban tesztelnek a Ferrarival – képek

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.09.30. 14:27
null
A Ferrari-akadémia három fiatalja fioranói teszttel készül az F1-es bemutatkozásra (Fotó: Ferrari.com)
A Formula–2-ben szereplő, s a Ferrari-akadémiát erősítő Mick Schumacher, Callum Ilott és Robert Svarcman a maranellóiak tesztpályáján, Fioranóban járathatja be az SF71-H-t, ezzel is készülve a Formula–1-es bemutatkozásra.

 

Mint ismert, a Ferrari-akadémia három F2-es szereplője, Mick Schumacher, Callum Ilott és Robert Svarcman is lehetőséget kap a Formula–1-ben még az idén. Előbbi két versenyző ráadásul már a soron következő Eifel Nagydíjon debütálhat az első szabadedzésen, a német az Alfa Romeónál Antonio Giovinazzi, míg a brit a Haasnál Romain Grosjean ülését foglalhatja el a Nürburgringen.

A három fiatal felkészülvén az F1-es bemutatkozásra szerdán pályára is gurul a maranellóiak tesztpályáján, Fioranóban, méghozzá a 2018-as Ferrari, az SF71-H volánja mögött. Elsőként Svarcman vehette birtokba az aszfaltcsíkot, az orosz után Ilott és Schumacher gyűjtheti a kilométereket.

„Szerettük volna megszervezni ezt a tesztet a három legjobb fiatalunk számára, hogy a lehető legjobban felkészülhessenek az eseményre, amely egész életükben nagyon különleges pillanat lesz számukra. Ez lehetőséget nyújt számukra, hogy hozzászokjanak egy F1-es autóhoz, ami sokkal bonyolultabb, mint amit most vezetnek. Köszönettel tartozom a Haasnak és az Alfa Romeónak, hogy lehetőséget adnak Callumnak, Micknek és Robertnek. Erősen hiszünk az akadémiánkban, amely már bizonyította az értékét Charles Leclerc-rel, aki a Scuderia számára a hosszú távú jövőt jelenti. Callum, Mick és Robert már bizonyította az idei F2-es idényben, hogy rászolgált erre a tesztre, amely a képzésük következő lépcsőfokát jelenti" – nyilatkozta a Ferrari-akadémia vezetője, illetve a Ferrari sportigazgatója, Laurent Mekies.

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik