F1: Mick Schumacher csatlakozott a Ferrarihoz – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.01.19. 20:26
null
Igaznak bizonyultak az utóbbi hetek pletykái Mick Schumacherrel kapcsolatban (Fotó: AFP)
Igaznak bizonyult a motorsport.com olaszországi kiadásának értesülése, miszerint Mick Schumacher csatlakozik a Ferrari juniorprogramjához.

 

Bár korábban Mick Schumacher nem szerette volna elkötelezni magát egyetlen Formula–1-es istálló utánpótlásprogramjával sem, mégis egyre inkább erősödtek a pletykák arról, hogy édesapja, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher után a regnáló F3-as Európa-bajnok is csatlakozhat a Ferrari-családhoz.

Szombaton végül hivatalos közleményt adott ki az olasz istálló, így biztossá vált: Mick Schumacher a Ferrari akadémiájának új tagja, így a jövőben élvezheti a maranellóiak támogatását.

„Izgatott vagyok, amiért megállapodtunk a Ferrarival – mondta a 19 éves versenyző. – A jövőm a motorsportban pirosra lett színezve, amiért a Ferrari akadémiája és a Scuderia Ferrari-család tagja lettem. Ez óriási lépés a számomra, és csak profitálhatok a hatalmas szaktudásból, ami felhalmozódott itt.”

„Biztos, hogy mindent kihozok ebből, ami segít elérni az álmom, vagyis hogy a Formula–1-ben versenyezzek. Több mint nyilvánvaló, hogy a Ferrarinak a születésem óta jelentős helye van az én és a családom szívében is, szóval személy szerint nagyon örülök ennek a lehetőségnek” – árulta el a Schumacher fiú.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik