Russell az élen tartotta a Mercedest a 2019-es idényt lezáró teszten (Fotó: Twitter)

 

Szerdán folytatódott (és ért véget) az idényt követő teszt Abu-Dzabiban. A keddi nap leggyorsabbja, Valtteri Bottas átadta a Mercedest George Russellnek, míg a Ferrarinál Charles Leclerc váltotta Sebastian Vettelt. A Red Bull-lal Alexander Albon rótta a köröket, de autóba ült szerdán Esteban Ocon (Renault), Lance Stroll (Racing Point), Pierre Gasly (Toro Rosso), Carlso Sainz Jr. (McLaren), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Pietro Fittipaldi (Haas) és Nicholas Latifi (Williams) is. Az utolsó istállónál egyébként ismét lehetőséget kapott Roy Nissany, aki így élete első Formula–1-es tesztjének mindkét napján részt vehetett.

A tesztnap első felében Russell volt a leggyorsabb a Mercedesszel, Leclerc csak a negyedik helyen állt ekkor, és a megtett körök tekintetében is jelentősen elmaradt Russelltől. Ráadásul azok után, hogy Vettel sok időt veszített kedden műszaki probléma miatt, a Ferrari számára a szerdai nap sem alakult szerencsésebben – Leclerc ugyanis a tesztnap utolsó harmadában összetörte az autót a 12-es kanyarból kijövet, ami miatt a piros zászlót is lengetni kellett.

Azt viszont fontos megjegyezni, hogy a monacóinak sikerült még a balesete előtt összetennie egy igazán jó kört, amivel átmenetileg az élre állt, azonban Russell később visszavette a (képzeletbeli) vezetést. Ezt pedig már senkinem sem sikerült elvennie tőle a hátralévő időben, így a keddi nap után szerdán is a Mercedes végzett az élen. Russell mögött Leclerc zárta a tesztet, a harmadik leggyorsabb kört Stroll autózta. A legszorgalmasabb Gasly volt, aki 146-szor ért körbe a pályán a Toro Rossóval. Ez azonban csupán egy körrel több a Russell neve mellett szereplő számnál.

Ezen a napon hajtottak utoljára pályára együtt a 2019-es autók, most már valóban megkezdődik a jól megérdemelt szünet a csapatok számára. A 2020-as idényt megelőző első téli tesztre február 19. és 22. között kerül sor.

A második tesztnap végeredménye: