F1: megvan a Sauber jövő évi motorszállítója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.28. 14:01
A Sauber együttműködésének a Hondával az előtt véget vetett, hogy igazán elkezdődhetett volna, ma pedig hivatalosan bejelentették a svájci kiscsapatnál, milyen motorral indulnak 2018-ban.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Sauber visszalépett a Hondával való együttműködéstől, így autóikat mégsem a japán gyártó erőforrásai hajtják majd jövőre. A svájci istállónál azt ígérték, hogy hamarosan azt is bejelentik, melyik motorszállítóval kötnek megállapodást a 2018-as szezonra, és ez ma meg is történt. Mint arról tegnap beszámoltunk, a Sauber visszalépett a Hondával való együttműködéstől, így autóikat mégsem a japán gyártó erőforrásai hajtják majd jövőre. A svájci istállónál azt ígérték, hogy hamarosan azt is bejelentik, melyik motorszállítóval kötnek megállapodást a 2018-as szezonra, és ez ma meg is történt.

Ahogy sejteni lehetett, a Sauber marad a Ferrari-erőforrásoknál. Frédéric Vasseur, a svájciak csapatfőnöke elárulta, hogy nem csupán egy egyéves megállapodásról van szó, hanem több idényre kötelezték el magukat az olasz gyártónál.

Ráadásul a legfrissebb hajtóművet kapják meg, nem úgy, mint idén − jelenleg 2016-os motort használnak.

Ez mellesleg azt jelenti, hogy a Ferrari lehetőséget adhat valamelyik pártfogoltjának, például Charles Leclerc-nek – aki jelenleg nagy előnnyel vezeti a Formula–2-es bajnoki tabellát – vagy annak az Antonio Giovinazzinak, aki idén hét alkalommal vezetheti szabadedzésen az egyik Haast. Vasseur szerint azonban a pilótákkal kapcsolatos kérdések még várhatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik