F1: „Megértem, hogy ingerült, de ez nem az én problémám”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.05. 11:15
Kisebb háború indult el a korábbi csapattulajdonos, Eddie Jordan és a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff között. A jelenleg televíziós szakértőként dolgozó ír korábbi nyilatkozatával húzta fel Wolffot, és továbbra is kiáll a véleménye mellett.

Eddie Jordan néhány héttel ezelőtt vetette fel, hogy az lenne a logikus lépés a Mercedes részéről, ha gyári csapatként a jövő szezon végén kiszállnának a Formula–1-ből, és csupán motorszállítóként maradnának a sportágban. Az ír azt is megjegyezte, hogy már beszélt erről Dieter Zetchével, a Daimler elnökével, akin látja a hajlandóságot a kiszállásra.az lenne a logikus lépés a Mercedes részéről, ha gyári csapatként a jövő szezon végén kiszállnának a Formula–1-ből, és csupán motorszállítóként maradnának a sportágban. Az ír azt is megjegyezte, hogy már beszélt erről Dieter Zetchével, a Daimler elnökével, akin látja a hajlandóságot a kiszállásra.

A felvetésnek nem különösebben örült a német istálló csapatfőnöke, Toto Wolff, aki megkérte Jordant, hogy ne híreszteljen valótlan dolgokat a Mercedesről. A korábbi csapattulajdonos megérti Wolff felháborodását, de elmondása szerint csak a munkáját végzi.

„Én csak azt mondtam, hogy marketing és szakmai oka van annak, hogy a Formula–1-ben versenyeznek, és nem jótékonyságból vannak itt – mondta az ír. – Amint a távozás lesz a helyes döntés, nem fognak hezitálni, hogy meglépjék, ráadásul 2018 végén lejár a szerződésük két nagy szponzorukkal, a Petronasszal és a UBS-szel. Megértem, hogy Toto ingerült, de ez nem az én problémám. Ilyen az élet!"

„Az én munkám az, hogy elmondjam az embereknek, amit tudok, és ezen a jövőben sem fogok változtatni. Senkivel nincs problémám emiatt, bármelyik csapat motorhome-jába bemehetek, de ha ez valakinek nem tetszik, akkor nyugodtan mondja a szemembe."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik