F1: megérkeztek az új motorok – több versenyzőt megbüntetnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.28. 17:05
Még a szezon felénél sem járunk, máris több versenyzőt büntetnek meg erőforráselemek cseréje miatt. Nico Hülkenberg és Alexander Albon hátrasorolásáról már korábban tudni lehetett, de azóta kiderült, hogy Carlos Sainz Jr. is csak a rajtrács végéről indulhat vasárnap Spielbergben.

Néhány nappal korábban még úgy tűnt, hogy a McLaren nem használja Ausztriában a továbbfejlesztett Renault-motort, hiszen annak bevetése büntetést vonna maga után. Azóta viszont megszületett a döntés: a wokingiak igent mondtak az új specifikációra, ez viszont Carlos Sainz Jr. esetében azt jelenti, hogy csak a rajtrács végéről kezdheti meg a vasárnapi futamot.McLaren nem használja Ausztriában a továbbfejlesztett Renault-motort, hiszen annak bevetése büntetést vonna maga után. Azóta viszont megszületett a döntés: a wokingiak igent mondtak az új specifikációra, ez viszont Carlos Sainz Jr. esetében azt jelenti, hogy csak a rajtrács végéről kezdheti meg a vasárnapi futamot.

Nem a spanyol versenyző az egyetlen, akit erőforráselemek cseréje miatt hátrasorolnak. Alexander Albon 15 helyes rajtbüntetést kapott az új Honda-motor használata miatt, így a Toro Rosso pilótája is a rajtrács végén foglalhat helyet a start előtt. Sainzhoz hasonlóan Nico Hülkenberg is megkapta az új specifikációjú Renault-erőforrást, így őt is jelentősen hátrasorolják.

Valtteri Bottas Mercedesében az első szabadedzés előtt több elemet, köztük a motort és az MGU-H-t is kicserélték, de előbbiből egy korábbit szereltek be – amely helyett a második edzésre visszatették az újabbat –, utóbbiból pedig még a megengedett mennyiségen belül van Bottas, ezért neki egyelőre nem kell büntetéssel számolnia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik