F1: megbüntették a sportfelügyelőt a rádión kritizáló csapatfőnököt

Vágólapra másolva!
2019.10.11. 10:07
null
Steiner Magnussennek szánt üzenetét nem tolerálták a sportfelügyelők (Fotó: AFP)
Pénzbüntetést kell fizetnie Günther Steinernek, a Haas csapatfőnökének, amiért az Orosz GP leintése után a csapatrádión kritizálta hevesen az egyik sportfelügyelőt Kevin Magnussen büntetése miatt.

 

Kevin Magnussen a 8. helyen ért célba az Orosz Nagydíjon, de mivel kapott egy 5 másodperces időbüntetést, amiért nem megfelelően jött vissza a pályára, mikor azt az egyik alkalommal elhagyta, visszacsúszott a 9. pozícióba. Ezt főnöke, Günther Steiner közölte vele a leintés után, majd igencsak kritizálni kezdte a felügyelő bizottságot, és annak is különösen egy tagját.

„Ha nem lenne egy ilyen idióta sportfelügyelő, nyolcadikak lennénk. Tudod, ki az a sportfelügyelő, jól ismered. Mindig ugyanez van, egyszerűen nem lesz okosabb” – közölte a csapatrádión Steiner.

Mivel a csapatfőnök már elhagyta a pályát, amikor a bizottság elkezdte volna a vizsgálatot az ügyben, a következő versenyhelyszínen, Japánban idézték be a szuzukai hétvégén tevékenykedő sportfelügyelők. Steiner a meghallgatáson nem nevezte meg azt a személyt, akit Szocsiban kritizált, de úgy tudni, hogy az ötszörös Le Mans-győztes Emanuele Pirróra célzott a Magnussennek szánt üzenetben.

A felügyelő bizottság azóta döntést hozott az ügyben, és Steinert 7500 eurós pénzbüntetés befizetésére kötelezte. Ráadásul ha a jövőben hasonló módon fejezi ki a nemtetszését az ítéletek kapcsán, súlyosabb büntetésre számíthat, ami akár a Haas teljes csapatát érinti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik