F1: Megbocsátok Schumachernek – Damon Hill

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.30. 16:15
Damon Hill a hivatalos Twitter-oldalán írta, nem haragszik Michael Schumacherre az 1994-es Ausztrál Nagydíjon történtek miatt. A hétszeres világbajnok német autóversenyző négy évvel ezelőtt szenvedett síbalesetet, állapotáról azonban csak találgatások vannak, hiszen a család kérésére teljes a hírzárlat.

A Formula–1 hivatalos Twitter oldala Felipe Massát idézte: „Michael volt a tanárom, nagyon kedves volt velem. Nagy lehetőséget adott nekem.” Felipe Massát idézte: „Michael volt a tanárom, nagyon kedves volt velem. Nagy lehetőséget adott nekem.”

Erre reagált Damon Hill, a sportág 1996-os világbajnoka: „Ellenben velem nem volt túl kedves. De megbocsátok neki. Kár, hogy nem volt lehetőségünk arra, hogy jobban megismerjük egymást. Nagy kár” – fogalmazott a brit.



Mint ismert, az 1994-es világbajnokság utolsó, ausztráliai futamán – a versenyt egy pont előnnyel várta a német az összetettben – Schumacher és Hill egymásnak ütközött, mindketten kiestek, így előbbi megszerezte első világbajnoki címét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik