F1: Massa a Brazil Nagydíjig döntést szeretne a jövőjéről

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.10.05. 19:03
Felipe Massa, a Formula–1-es Williams-istálló pilótája azt szeretné, ha csapata a novemberi Brazil Nagydíjig döntene arról, hogy számít-e rá jövőre.

„A Williams százszázalékosan tisztában van vele, mit tudok nyújtani a csapatnak – nyilatkozta a 36 esztendős brazil versenyző. – Egyértelműen úgy gondolom, hogy az istállónak és nekem is az lenne a legjobb, ha már a brazil futam előtt tudnánk, mi fog történni.”

Massa tavaly az idény végén bejelentette a visszavonulását, ám erre a szezonra visszatért, és egyéves szerződést kötött csapatával.

A brazil most folytatná, ám a Williamsnél egyelőre csak Lance Stroll helye biztos jövőre. A másik versenyzői pozícióra a tesztpilóta Paul di Restának és az évekkel ezelőtti súlyos sérülése után visszatérő Robert Kubicának is van esélye. Ők ketten jövő héten Silverstone-ban, majd később a Hungaroringen is tesztelni fognak egy régebbi évjáratú autóval. Ugyanakkor Massa szerint a korábbi modellel végzett gyakorlások nem mondanak majd sokat.

„Még ha tesztelnek is egy négy évvel korábbi autóval, az teljesen más. Túl sok mindent nem lehet leszűrni belőle” – vélekedett erről a tapasztalt brazil, aki 33 pontot gyűjtött az idényben, ezzel a 11. helyen áll a pontversenyben, egy ponttal megelőzve csapattársát, Strollt.

A világbajnokság a hétvégén a Japán Nagydíjjal folytatódik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik