F1: Marko elmondta, hány győzelmet vár a Red Bulltól idén

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2020.01.18. 12:24
null
Helmut Marko szerint a 2020-as év más lesz a Red Bull számára (Fotó: AFP)
Az elmúlt évekkel ellentétben az idénykezdettől az élen szeretnének harcolni a Red Bullnál. Helmut Marko, az istálló tanácsadója emellett legalább öt győzelemre számít 2020-ban.

 

Akárcsak az elmúlt években, 2019-ben sem a Red Bull kezdte a legerősebben az idényt. Igaz, ez tavaly részben annak is betudható volt, hogy a Renault erőforrásainak használata helyett már a Honda partnereként vágott neki a szezonnak.

Később azonban sikerült előrelépnie, és sokszor a Mercedesszel és a Ferrarival is felvette a versenyt. Max Verstappen révén három futamgyőzelemmel zárta az évet a Red Bull, de Helmut Marko 2020-ban ennél többet vár a csapattól.

„Tavaly nem sikerült teljesen kiaknáznunk a lehetőségeinket, hiszen öt futamot is nyerhettünk volna – emlékezett vissza a szakember. – Másfelől kissé lemaradtunk az autó fejlesztésével. A Honda-motor és a kasztnink is csak a szezon későbbi részében kezdett el javulni. Abban viszont biztos vagyok, hogy a 2020-as év más lesz. Nem szeretném leszögezni, hogy pontosan hány versenyt kell megnyernünk, de ha mégis mondanék egy számot, akkor azt mondanám, hogy legalább ötöt. Az első futamtól az élen szeretnénk lenni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik