F1: március végén megismerik a csapatok a 2021-es szabályokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.15. 20:36
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt elárulta: március 26-án tárják az F1-es istállók elé a 2021-től tervezett szabályváltoztatásokat, és akkor ismertetik a csapatokkal a globális marketing tervet, valamint a költségcsökkentési elképzeléseket is. Chase Carey, a jogtulajdonos Liberty Media ügyvezetője ugyanakkor a mezőny kibővítésének lehetőségéről beszélt.

Az F1 Stratégiai Csoportjában ugyan nem szerepel mindegyik team, de ezen a Londonban tartandó március 26-i ülésen megfigyelőként a kimaradó négyes – Alfa Romeo, Toro Rosso, Haas, Racing Point – képviselői is részt vesznek, tekintettel a téma kiemelt fontosságára.

A Formula–1-et irányító Liberty Media első embere, Chase Carey közben elárulta, máris jelentős érdeklődést tapasztaltak az új szabályok miatt esetleg a sportágba belépő csapatok részéről, azaz az ügyvezető szerint jelentős esély van rá, hogy növekedjen a részt vevő konstruktőrök száma.

Jean Todt elmondta, ő maga nagyon szimpatizál a lehetőséggel, hogy 2012 után újra legalább 12 istálló alkossa a mezőnyt.

„Én nagyon örülnék, más kérdés, hogy a csapatok kevésbé, hiszen ugyanazon a díjazáson osztoznának, mint most, azaz egy-egy alakulatnak kevesebb jutna, de azt gondolom, a Formula–1-nek pont erről kellene szólnia” – fogalmazott Todt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik