F1: július 19-én zárt kapuk mögött lesz a Magyar Nagydíj – hivatalos

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.06.02. 11:18
null
Az idény harmadik versenye lesz a Hungaroringen (Fotó: Földi Imre)
Nyolc európai futammal rajtol a Formula–1-es világbajnoki sorozat: a ma közzétett versenynaptárban a 35. Magyar Nagydíj július 17–19-i dátummal szerepel – tudtuk meg a Hungaroring közleményéből.

Az F1 mezőnye alig több mint másfél hónap múlva, az osztrák duplázás után érkezik a Hungaroringre, ahol zárt kapus verseny zajlik majd.

„Több mint két hónapon keresztül tartottak az egyeztetések, jó néhány dátum szóba került, és végül a versenyünk a július tizenkilencedikei időponttal került a Formula–1-es világbajnokság naptárába – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Cégünk végig rugalmas volt, hiszen a pályánk készen áll, bármikor tudunk versenyt rendezni, és mindenképp szerettük volna megtartani a 35. Magyar Nagydíjat. A zárt kapus verseny során a járványügyi előírásokat szem előtt tartjuk, folyamatosan egyeztetünk az illetékes hatóságokkal, hiszen nemcsak jó versenyt akarunk rendezni, de azt is szeretnénk, hogy a paddockban mindenki biztonságban érezhesse magát.”

A különleges körülmények között tartandó Magyar Nagydíj háttérmunkái folyamatosan zajlanak, a szervezés kihívásairól csütörtökön 15 órától online sajtótájékoztatót tart Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és Szujó Zoltán miniszteri tanácsadó, amelyet az nso.hu-n élőben követhetnek majd.

A Liberty az elkövetkező hetekben hozza nyilvánosságra a versenynaptár további részleteit, a tervek szerint 15–18 futamot tartanak meg decemberig.

A Formula 1 idei versenynaptárának európai futamai
Július 3–5.: Formula 1 Rolex Grosser Preis von Österreich, Spielberg (Ausztria)
Július 10–12.: Formula 1 Pirelli Grosser Preis der Steiermark, Spielberg (Ausztria)
Július 17–19.: Formula 1 Aramco Magyar Nagydíj, Hungaroring (Magyarország)
Július 31–Augusztus 2.: Formula 1 Pirelli British Grand Prix, Silverstone (Nagy-Britannia)
Augusztus 7–9.: Formula 1 Emirates 70th Anniversary Grand Prix, Silverstone (Nagy-Britannia)
Augusztus 14–16.: Formula 1 Aramco Gran Premio de Espana, Barcelona (Spanyolország)
Augusztus 28–30.: Formula 1 Rolex Belgian Grand Prix, Spa-Franchorchamps (Belgium)
Szeptember 4–6.: Formula 1 Gran Premio Heineken D'Italia, Monza (Olaszország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik