F1: lehet, hogy nem lesz kész a Renault autója a tesztre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.12. 20:01
null
Tavalyi test, idei szárnyak (Fotó: Twitter)
Noha a Renault ma bemutatta idei autójának festését és az új versenygép néhány részletét is, korántsem biztos, hogy a francia Formula–1-es istálló minden alkatrésszel elkészül az idény eleji első tesztnapra, hétfőre.

Mai bemutatóján a Renault lényegében a 2018-as autójára az idei szárnyakat tette fel, miközben több egyéb alkatrészen még nagy erőkkel dolgoznak, ami miatt valószínű, hogy a szombatra tervezett filmes napot is elhalasztja az istálló.

„Nagyon szoros lesz a vége, de mindent megteszünk, hogy időre elkészüljünk és tudjunk tesztelni a jövő héten. Persze jelenleg még nem tudom százszázalékosra ígérni, hogy ezt hétfőn meg tudjuk valósítani” – jelentette ki Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője a keddi bemutató után, aztán elárult egy kis titkot is.

„Lehet, hogy elhalasztjuk a szombatra tervezett filmes napot, hogy időre elkészüljünk. Momentán egy dologban vagyok biztos a hétfővel kapcsolatban. A motorhome-unk valószínűleg ott lesz, a kávégépünk biztosan működni fog, és ott lesz a két pilótánk is, akikkel majd lehet beszélgetni” – próbálta meg viccel elütni a késlekedést a franciák főnöke.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik