F1: Leclerc Kínában is a bahreini Ferrari-motort használja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.05. 18:47
A Ferrari F1-es istállója pénteken közölte, megjavította Charles Leclerc Bahreini Nagydíjon használt motorját, így a monacói pilóta ugyanazzal a hajtóművel áll rajthoz a jövő vasárnapi Kínai Nagydíjon, mint amelyik miatt elvesztette a múlt vasárnapi győzelmet.

A Szahírban magabiztosan vezető Leclerc Ferrarija a verseny hajrájában lelassult, így Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is megelőzte a leintés előtt, és csak harmadik lett.

A Ferrari először a hőenergia-átalakító meghibásodására gyanakodott, de a verseny után kiderült, hogy a V6-os belső égésű motor hengereinek egyike állt le.

Mattia Binotto csapatfőnök pénteken közölte, a motorban nem történt maradandó károsodás, hanem az üzemagyag befecskendezőjének vezérlője hibásodott meg. Ennek cseréje nem ütközik szabályba, így Leclerc-nek nem lesz szüksége új motorra.

Az F1-ben egy pilóta a teljes szezonban 3-3 belső égésű motort, turbót és hőenergia-átalakítót, illetve 2-2 mozgásienergia-átalakítót, vezérlőt és energiatárolót használhat büntetés nélkül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik