F1: „Kubica sok lehetőséget kapott a bizonyításra"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.17. 12:58
Nem csak anyagai okai vannak annak, hogy Szergej Szirotkinra esett a Williams a választása – legalábbis így véli a korábbi F1-es versenyző, Karun Chandhok.

Mint ismert, a Williams tegnap megnevezte Lance Stroll csapattársát:a 2018-as mezőny utolsó szabad ülését Szergej Szirotkin kapta.Ez azt jelenti, hogy Robert Kubicának még várnia kell az esetleges visszatérésére a királykategóriába.a 2018-as mezőny utolsó szabad ülését Szergej Szirotkin kapta.Ez azt jelenti, hogy Robert Kubicának még várnia kell az esetleges visszatérésére a királykategóriába.

Bár a Williams döntésének természetesen anyagi okai is vannak, a korábbi Formula–1-es versenyző, Karun Chandhok szerint Kubicának megvolt az esélye arra, hogy lenyűgözze a brit istállót.

„Szerintem sok lehetőséget adtak neki arra, hogy bizonyítsa, megérdemli azt az ülést – mondta a sorozatban 11 versenyen rajthoz álló indiai. – Nem tudok sok más olyan versenyzőről, aki két csapattól is ennyi esélyt kapott volna a tesztre és a bizonyításra.”

„Jól ismerem Robertet, azóta barátok vagyunk, hogy 2005-ben együtt versenyeztünk. Nagyszerű srác és a balesete előtt egyszerűen briliáns versenyző volt. De az igazság az, hogy a csapatok nem alkalmazhatnak úgy egy versenyzőt, hogy a múltja alapján ítélik meg. Az alapján kell egy pilótának lehetőséget adniuk, hogy milyenek a jelenlegi körülményei és milyen a mostani teljesítménye” – vélekedik Chandhok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik