F1: Kubica sikeres tesztnapon van túl a Williamsnél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.12. 08:33
null
Robert Kubica a jövő héten tesztel a Hungaroringen (Fotó: AFP)
Robert Kubica túl van az első tesztjén a Williams-istállónál, és készen áll arra, hogy a jövő hét elején a Hungaroringen is beüljön a csapat 2014-es autójába.

A lengyel pilóta egynapos gyakorlása a csapat elmondása szerint sikeres volt, bár semmiféle adatot nem hoztak nyilvánosságra a körözésről.

Kubica jövő héten ül autóba a Hungaroringen, ahol már augusztus elején is tesztelt egy idei Renault-val. A következő napon Paul di Resta ül a Williamsbe, a csapat így hasonlítja egymáshoz a két versenyző teljesítményét.

Nem ez az első alkalom, hogy a csapat teszten veti össze a pilótákat a versenyzői állásért. Jenson Button a 2000-es idény előtt ilyen teszten szerezte meg a versenyzői állást a brazil Bruno Junqueirával szemben, 2005-ben pedig Nick Heidfeld „győzte le” a szintén brazil Antonio Pizzoniát.

Persze még az is lehetséges, hogy Felipe Massa marad Lance Stroll csapattársa 2018-ban, vagy ha sikerül meggyőzni a Martinit, hogy ne ragaszkodjon 25 évnél idősebb versenyzőhöz, Pascal Wehrlein is befuthat.

Kubica a 2011-es idény előtt ralibalesetben súlyos karsérülést szenvedett, azóta nem indult F1-es futamon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik