F1: Kubica nem zárja ki az újabb visszatérés lehetőségét

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.09.21. 14:05
null
Kubica az idén több szabadedzésen is szerephez jutott az Alfa Romeóval (Fotó: AFP)
Az Alfa Romeo harmadik számú versenyzője, Robert Kubica nem tartja kizártnak, hogy a jövőben állandó pilótaként újra visszatér a Formula–1-be.

 

A lengyel versenyző a 2011-ben elszenvedett súlyos ralibalesetét követően 2019-ben tért vissza a „száguldó cirkuszba” a Williamsszel. Az idény azonban nem alakult túl fényesen: Robert Kubica rendre kikapott az újonc csapattársától, George Russelltől, és kénytelen volt megelégedni az utolsó pozíciókkal. A pilóta végül az idény végén búcsút intett a grove-iaknak, a királykategóriától azonban nem távolodott el teljesen, hiszen az Alfa Romeónál a tartalék pilóta szerepkörét betöltve már három első szabadedzésen is autóba ülhetett az idén. Kubica reálisan látja a helyzetét, azonban azt sem tartja kizártnak, hogy a jövőben állandó versenyzőként is visszatér.

A múltam és a történetem megmutatja, hogy soha ne mondd azt, hogy soha. Egyszerűen nem zárhatod ki. A helyzetem megtanította talán nem csak nekem, hogy még egy súlyos baleset után sem mondhatod azt, hogy soha. Ugyanakkor reálisnak kell lenned. Ha kapok lehetőséget, természetesen fontolóra veszem, azonban ha nem, akkor nem fogom hajszolni"– árulta el az Autosportnak adott nyilatkozatában, majd visszatekintett a pályafutására is.

„Kétszer versenyezhettem a Formula–1-ben, először 2006-ban mutatkoztam be, aztán valahogy sikerült visszatérnem 2019-ben. Nyilván a Williammsszel átélt nehéz időszak és a teljesítményhiány mindezt elrejtette, azonban, ha górcső alá veszem a karrieremet, eltekintve most az eredményektől, akkor egészen különleges az, hogy kétszer is volt lehetőségem az F1-ben versenyezni."

„A jövőt tekintve nem mondhatom, hogy nem fogok már visszatérni, viszont ha nem kapok újabb lehetőséget, az sem jelenti a világ végét. Ráadásul ha adódna is esélyem, először értékelnem kell a helyzetet. Határozottan nem szeretnék csak azért visszajönni, hogy mindig a mezőny végén autózzak. Ugyanakkor nyilván limitáltak a lehetőségek, majd meglátjuk, hogy alakul" – osztotta meg a gondolatait a pályafutása során összesen 97 nagydíjon rajthoz álló pilóta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik