Kubica (balra) tesztpilótaként segíthet. (Fotó: twitter.com)

A Williams üléséért a lengyel és az orosz mellett szóba került a Saubernél létszám felettivé vált Pascal Wehrlein, az azóta már a Ferrarinál fejlesztőpilótai állást kapó Danyiil Kvjat, valamint a SkySports szakértője, a Hungaroringen a beteg Massa helyére beugró Paul di Resta is, ám minden jel arra mutat, hogy végül Szergej Szirotkin lesz a befutó.

Ugyanakkor az autosport.com beszámolója szerint Robert Kubica is csatlakozhat a száguldó cirkusz mezőnyéhez a 2018-as idényben, ugyanis miután egyértelművé vált számára, hogy alulmaradt a versenyzői ülésért folytatott harcban, a menedzsmentje alternatív megoldásokon kezdett dolgozni, hogy az egyszeres futamgyőztes mégis szerepet kaphasson valamilyen formában az előttünk álló F1-es évadban.

A megoldást pedig ezen a téren is a Williams jelentheti, a lap szerint ugyanis minden készen áll arra, hogy bejelentsék: Kubica lesz a csapat teszt- és tartalék pilótája, aki több pénteki szabadedzésen is lehetőséget kaphat majd.

„A Williams így megszerezhet egy tapasztalt versenyzőt, aki támogathatja a meglehetősen rutintalan pilótapárost, és így Kubicának is lehetősége nyílik rá, hogy újabb alkalmakkal bizonyítsa, képes a legmagasabb szinten teljesíteni” – írja az autosport.com.

A grove-i istálló most sem kommentálta a pilótáival kapcsolatos információkat; úgy tudni, hamarosan bejelenthetik a csapat 2018-as felállását, ám ennek pontos időpontja nem ismert.