F1: kiderült, miért kellett azonnal távoznia Szujó Zoltánnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.11. 18:30
Mindenféle előjel nélkül jelentette be szombaton Szujó Zoltán, hogy elköszön a Formula–1-es közvetítésektől. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nemrégiben közleményt adott ki a sportriporter és kommentátor hirtelen távozásával kapcsolatban.

Mint arról korábban beszámoltunk,Szujó Zoltán a Spanyol Nagydíj szombati napján jelentette be az Instagram-oldalán, hogy 18 év után búcsút int a Formula–1 magyar nézőinek. Azt, hogy emögött mi áll, sem a sportriporter, sem az őt eddig foglalkoztató MTVA nem árulta el azonnal.Mint arról korábban beszámoltunk,Szujó Zoltán a Spanyol Nagydíj szombati napján jelentette be az Instagram-oldalán, hogy 18 év után búcsút int a Formula–1 magyar nézőinek. Azt, hogy emögött mi áll, sem a sportriporter, sem az őt eddig foglalkoztató MTVA nem árulta el azonnal.

Azóta viszont az utóbbi közleményt adott ki, ami alapján az MTI azt írja, hogy Szujó súlyosan megszegte a szerződésében foglaltakat, ezért azonnali hatállyal felbontják a vele kötött megállapodást. Azt is kiemelték, hogy a jövőben nem vele képzelik el az F1-es közvetítéseket, viszont sok sikert kívánnak számára a folytatáshoz. Azt, hogy a szerződésszegés mit takar, nem árulták el.

A barcelonai események szombati napját Ujvári Máté kommentálta, a szakkommentátor továbbra is Wéber Gábor volt.Szujó a távozását követően azIndexneknyilatkozott, és elárulta, hogy milyen ok áll a háttérben.

„A legfontosabbal kezdem, határozottan nem politikai, hanem emberi és szakmai okok vezettek az M4 Sporttól való távozásomhoz. Rengeteg munkám volt a Formula–1 itteni felépítésében, ezért is vittem át a közmédiához 2012-ben az F1 közvetítési jogainak megszerzésével. A gyerekemként tekintettem rá, ahogy kicsit az M4 Sportra is, aminek az alapjait még én tettem le, amikor pár hónapig a Telesportot vezettem. Visszatérve a Spanyol Nagydíj hétvégéjére: 2019-ben egy ilyen műszaki hiba megengedhetetlen. Részemről itt a harc vége.”

Műszaki ok alatt Szujó a pénteki hanghibát érti, ami miatt Ujvárinak Budapestről kellett átvennie az első szabadedzés közvetítésének a végét. Szujó továbbá elárulta, hogy az utóbbi években hatalmas változás történt az F1-es közvetítések stábjában, többek között remek szerkesztőket cseréltek le kevés tapasztalattal rendelkező fiatalokra, ez pedig megnehezítette a közvetítések szakmai színvonalának fenntartását. A sportriporter emellett elárulta, hogy szeretne a motorsport közelében maradni, és a Wéber Gáborral közös internetes műsorukat is folytatják.

Szujó és Wéber eredetileg a helyszínről közvetítette volna a teljes hétvégét, de a hanghiba után arra kérték őket, hogy repüljenek vissza Magyarországra, és onnan kommentálják a hétvége hátralévő részét. Szujó azonban a helyettesítését kérte, amit azzal indokolt, hogy a történtek megviselték, a vezetőség azonban közölte vele, hogy ezt a viselkedést elfogadhatatlannak tartja, és vasárnap már be sem kell mennie – írja az Index.

Az MTVA közleményében álló információval ellentétben, a kommentátor elmondása szerint ő maga adta be a felmondását.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik