F1: Kicsit barátok is voltunk – Ricciardo Verstappenről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.16. 13:32
null
Verstappen és Ricciardo jó viszonyban marad (Fotó: AFP)
A következő szezont már nem egy csapatnál kezdi meg Daniel Ricciardo és Max Verstappen, és bár korábban volt néhány összetűzésük, Ricciardo szerint barátként válnak szét az útjaik.

 

Szűk három szezon erejéig volt Daniel Ricciardo csapattársa Max Verstappen. Az ausztrál a következő idényt a Renault-nál kezdi meg, míg Verstappen marad a Red Bull kötelékében. Bár kettejük között néha nem volt felhőtlen a viszony (például az idei Azeri Nagydíjon, amikor össze is ütköztek a versenyen), Ricciardo alapvetően pozitívnak értékeli kettejük kapcsolatát, és mindenképp élvezte a közös csatákat.

„Még ha ugyanazért is versengtünk, kicsit barátok is voltunk – árulta el a Red Bull-lal hét futamgyőzelemig jutó ausztrál. – Ez mindig feldobja a dolgokat! Azt mondanám, hogy a viszonyunk Maxszel egyre jobb lett. Ez a személyiségünkön és a magabiztosságunkon is múlt. Úgy vélem, hogy azt gondolja magáról, ő a legjobb a világon, de én is ezt hiszem magamról – ezek nyilván ellentmondanak egymásnak. De mindig kihoztuk legalább kilencvenkilenc százalékra, hogy a saját helyén tartsuk ezt a gondolatot. Ez szuper és kemény csata volt vele, de élveztem.”

Verstappen csapattársa jövőre az eddig a Toro Rossónál versenyző Pierre Gasly lesz. A holland pilóta egy téren nem szeretné, ha változás állna be Ricciardo távozása után.

„Összességében Daniel nagyon pozitív személy, aki folyton mosolyog. Jó a közelében lenni. Ez talán nem elsődleges, de a jó hangulat a csapaton belül fontos, szóval ezt megpróbálom megtartani, és ilyet alakítanék ki Pierre-rel is” – mondta Verstappen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik