F1: ki nem találná, ki lett Kubica új menedzsere

Vágólapra másolva!
2017.09.15. 09:59
null
Robert Kubica világbajnokkal dolgozhat együtt (Fotó: Meder István)
Új munkát vállalt Nico Rosberg, a Formula–1 2016-os világbajnoka: a német expilóta a lengyel Robert Kubica menedzsere lett, így segít neki abban, hogy megállapodjon a Williams-istállóval.

 

„Fantasztikus, hogy Nicóval együtt dolgozunk. Gyerekkorunk óta jól ismerjük egymást, nagy érték , hogy az ő segítségével dolgozhatok az F1-be való visszatérésen” – idézte a Bild Kubicát, aki a 2011 februárjában elszenvedett ralibalesete óta nem indulhatott F1-es versenyen, de az idén már 2012-es és idei autót is tesztelt, s nem is teljesített rosszul.

Csakhogy a Renault közben megtalálta Jolyon Palmer utódját Carlos Sainz Jr. személyében, így nem maradt szabad állása 2018-ra. A Williamsnél viszont Lance Stroll mellett nem biztos, hogy marad Felipe Massa, s miután a McLaren megállapodott a Renault-val a motorszállítási szerződésről, Fernando Alonso átigazolása is meghiúsul.

Kubica viszont szívesen beülne a Williams másik autójába, és ebben kérte Nico Rosberg segítségét. Rosberg 2006-tól 2009-ig a grove-i csapat pilótája volt, a Mercedesnél pedig végig Paddy Lowe irányítása alatt versenyzett – a szakember most már a Williamsnél tölt be felelős pozíciót.

„Lewis Hamilton mellett Robert volt a másik legnagyobb riválisom karrierem során. Nagyon izgalmas, hogy most így tudom segíteni Robertet, nagyon várom ezt az együttműködést” – mondta Rosberg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik