F1: Készen álltam volna, hogy beüljek a Mercedesbe – Russell

Vágólapra másolva!
2020.07.18. 10:58
null
Russell mindkét pénteki szabadedzésen a 18. helyen zárt (Fotó: AFP)
Sokáig úgy tűnt, George Russell válthatja jövőre Valtteri Bottast a Mercedesnél, azonban a fiatal brit ehelyett egy újabb évet tölthet el a Williamsnél. A versenyző nem neheztel a csapatra, de úgy érzi, készen állt volna az új kihívásra, és elmondta, szívesen összemérné a tudását Lewis Hamiltonnal is.

 

35. MAGYAR NAGYDÍJ
JÚLIUS 17., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:16.003
2. szabadedzés: 1. Vettel 1:40.464
JÚLIUS 18., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
JÚLIUS 19., VASÁRNAP
A verseny (70 kör, 306.630 km) rajtja: 15.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Augusztus 2., 16.10
Brit Nagydíj
Augusztus 9. 16.10A 70. Évforduló Nagydíja
Augusztus 16., 15.10
Spanyol Nagydíj

A Williams a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtónapján erősítette meg, hogy 2021-ben is a George Russell, Nicholas Latifi párossal áll rajthoz. A fiatal brit akkor úgy fogalmazott, nem csalódott amiatt, hogy nem léphetett előre a Mercedeshez, azonban szavaiból egyértelműen lejött, készen állt volna a váltásra, és azt is pedzegette, a helyettes csapatfőnök, Claire Williams nagy szerepet játszott abban, hogy újabb évet kell eltöltenie a grove-iakkal.

„Készen álltam volna – jelentette ki a Crash.net azon kérdésére, hogy felkészültnek érezte volna-e magát arra, hogy az élmezőnyben harcoljon a Mercedesszel. – Már kicsit több mint egy éve itt vagyok, amihez hozzájött volna a mostani idény hátralevő része is. Azonban nem neheztelek a Mercedesre, a csapat nem tudott volna ennél többet tenni, végső soron pedig érvényes szerződésem van a Williamsszel" – magyarázta, és ezzel is utalt arra, hogy maradásának hátterében nagyrészt az állhat, hogy a grove-iak nem akarták elengedni. Russell ennek ellenére motivált, és a későbbiekben mindent meg fog tenni azért, hogy jó eredményeket érhessen el a csapattal.

Valahányszor beszállok az autóba, a lehető legjobb formámat nyújtom, és nem hagyom, hogy a külső tényezők hatással legyenek erre. Vagy megtörténik, vagy nem, az egyetlen dolog, ami tőlem függ, az a pályán nyújtott teljesítményem, és ez a kezdetek óta változatlan. Mindent megteszek, hogy bebizonyítsam, mire vagyok képes" – tette hozzá, majd arra is kitért, szívesen lenne Lewis Hamilton csapattársa.

Lewis jelenti az etalont, és én a legjobbakkal szeretném összemérni a tudásomat. Úgy hiszem, tisztában vagyok azzal, milyen jó vagyok, azonban amíg nem versenyeztem a legjobb ellen, nem tudhatom biztosan. Abban viszont biztos vagyok, hogy sokat tanulhatnék tőle, szóval örömmel állnék a kihívás elé" – zárta a gondolatait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik