F1: Kemény csata vár ránk Melbourne-ben – Wolff

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.12. 14:21
null
Wolff szerint az idén kulcsfontosságú lesz az alkalmazkodás (Fotó: AFP)
Hamarosan elrajtol a 2019-es Formula–1-es idény, melynek a Mercedes vághat neki címvédőként. Toto Wolff, a német istálló csapatfőnöke szerint nem lesz könnyű dolguk a szezonnyitó ausztráliai hétvégén, de az elmúlt években megtanulták, hogyan fordítsák a javukra a kihívásokat.

 

Hétvégén veszi kezdetét az idény az Ausztrál Nagydíjjal. A Mercedesnek szembe kellett néznie néhány nehézséggel a téli tesztek során, de elkötelezettségből az idén sincs hiány az elmúlt öt szezont uraló alakulatnál.

35. AUSZTRÁL NAGYDÍJ
MÁRCIUS 15., PÉNTEK
1. szabadedzés: 2.00–3.30
2. szabadedzés: 6.00–7.30
MÁRCIUS 16., SZOMBAT
3. szabadedzés: 4.00–5.00
Időmérő: 7.00–8.00
MÁRCIUS 17., VASÁRNAP
Futam: 6.10–8.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Március 31., 17.10
Bahreini Nagydíj, Szahír
Április 14., 8.10Kínai Nagydíj, Sanghaj
Április 28., 14.10Azeri Nagydíj, Baki

„Brackleyben és Brixworth-ben mindenki hatalmas erőfeszítést és elkötelezettséget tett bele az új autóba, szóval izgatottak vagyunk, hogy végre láthatjuk versenyezni Melbourne-ben – mondta Toto Wolff. Tavaly mindent bele kellett adnunk, hogy az élen végezzünk. Abból, amit eddig tapasztaltunk, tudjuk, hogy idén még nehezebb dolgunk lesz.”

A Mercedes csapatfőnöke beszélt a melbourne-i esélyeikről is, valamint elárulta, hogy mi dönthet arról, ki örülhet a leginkább a szezon végén.

„A barcelonai teljesítményünket elnézve úgy tűnik, hogy kemény csata vár ránk Melbourne-ben – vélekedik Wolff. – De egy F1-es szezon nem csak arról szól, hogy ki a leggyorsabb. Az új szabályok miatt, amiket bevezettek, az lesz a fontos, hogy ki tud a legjobban alkalmazkodni az újításokhoz, az új gumikhoz és minden kihíváshoz, amivel szembe kell néznünk ebben az évben. Ez a csapat végezhet az élen az idényben, de mi megmutattuk a múltban, hogy gyorsak és rugalmasak vagyunk, valamint tudjuk kezelni az összes minket érő nehézséget.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik