F1: íme, a Racing Point 2020-as autójának festése

Vágólapra másolva!
2020.02.17. 15:35
null
Megérkezett az RP20-as, a Racing Point új autója (Fotók: Racing Point)
Egy ausztriai leleplező rendezvényen mutatta meg a Racing Point, milyen festésű autóval áll rajthoz 2020-ban Sergio Pérez és Lance Stroll. Nagy meglepetés azonban nem érte a nagyvilágot, ugyanis a négykerekű valóban úgy néz ki, ahogyan a múlt hétvégén kiszivárgott képeken.

 

A Williamsszel egy napon, február 17-én tervezte leleplezni új autóját a Racing Point, azonban egy nappal korábban megjelent az interneten két kép, amelyre a silverstone-i székhelyű istálló nem számított. Ezzel valójában a tervezettnél hamarabb láthattuk az RP20-as kódjelű gép festését.

A bemutatót egyébként a főszponzor BWT ausztriai központjában rendezték, az eseményt élő közvetítésben lehetett nyomon követni a Racing Point Instagram-oldalán. Az autó a kezdettől jelen volt, de arról csak a vezetőség tagjainak és a versenyzők interjúi után húzták le a leplet maguk a pilóták. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem azt az autót mutatták meg, amellyel részt vesznek a két nap múlva kezdődő teszten, csupán a gép festését fedték fel a bemutatón.


Ez a festés pedig valóban az volt, ami a múlt hétvégén kiszivárgott. Az új autókon nem lesz rajta a 2019-es névadó szponzor, a Sport Pesa logója, ebbe a szerepkörbe a BWT lépett elő. A Racing Pointnál korábban nem tettek bejelentést arról, hogy a sportfogadással foglalkozó vállalat többé nem támogatná az istállót, s eddig a 2020-as nevezési listán is a tavaly használt nevével, vagyis a Sport Pesa Racing Point F1 Team elnevezéssel szerepelt, de a bemutatón biztossá vált a névadó szponzor cseréje.


Egyes istállók esetében a 2020-as a többieknél is jobban nevezhető átmeneti évnek, és a Racing Point egyértelműen ezen csapatok közé tartozik. Ezen a néven ugyanis vélhetően utoljára idén versenyez, hiszen 2021-től az Aston Martin gyári csapatává alakul át. Ez annak köszönhető, hogy a csapat egyik tulajdonosa, Lawrence Stroll részesedést vásárolt a brit autógyártó-vállalatban.

Lance Stroll édesapja mellesleg összesen 10 évre szóló szerződést írt alá az Aston Martinnal, melynek eredményeképp a gyár jelenlegi elnöke, Penny Hughes leköszön, pozícióját pedig Stroll veszi át.


A kanadai üzletben fia második idényét kezdi meg idén a Racing Pointnál, csapattársa 2020-ban is a nála már jóval nagyobb rutinnal rendelkező Sergio Pérez lesz. A mexikói versenyzővel a 2019-es szezon közben hosszabbított szerződést az istálló további három évre, s Stroll maradása is biztosnak tűnik addig, amíg édesapja kezében van a csapat.

Az RP20-as talán még inkább rózsaszín, mint az elődje volt
Az RP20-as talán még inkább rózsaszín, mint az elődje volt

Ezzel az Alfa Romeót leszámítva az összes istálló felfedte a 2020-as szezonban használt festését, a legtöbbüknél pedig magát az autót is láthattuk már. Az első kollektív teszt alig két nap múlva, február 19-én veszi kezdetét Barcelonában és péntekig tart. A második teszt egy héttel később, február 26. és 28. között lesz szintén a Circuit de Catalunyán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik