F1: Hülkenberg a Red Bullhoz kerülhet Gasly helyére jövőre

Vágólapra másolva!
2019.05.29. 19:26
null
Hülkenberg (27) elfoglalja Gasly helyét jövőre? (Fotó: AFP)<br />
Kétségtelen, hogy Pierre Gasly nem élete startját vette a Formula–1-ben szereplő Red Bull-istállónál, ahová az idény elején érkezett az osztrákok farmcsapatától, a Toro Rossótól. Kétségtelen, hogy az év eleje óta mutat némi fejlődést – ugyanakkor iparági pletykák szerint az osztrák csapatnál arra készülnek, hogy a szezon végén Nico Hülkenbergre cserélik le a fiatal franciát.

 

A Motorsport.com olasz nyelvű kiadása szerint a Renault német pilótája készen áll rá, hogy elfoglalja Gasly helyét a következő idényben, miután a Red Bull vezetőinek – főleg Helmut Marko főtanácsadó – türelme kezd fogyni Gasly eddigi gyengécske teljesítménye láttán.

Nico Hülkenberg nevének előkerülése a Red Bullnál annak ellenére is minimum meglepőnek számít a korábban rendre a saját utánpótlásukra támaszkodó energiaitalosoknál, hogy az elmúlt időszakban már kifogyni látszanak a bevethető fiatal tehetségekből.

Leginkább azért számít meglepőnek, hogy Hülkenberg szóba került, mint aki válthatná Gaslyt, mert 31 évesen már a legkevésbé sem lehet a jövő emberének nevezni, és az elmúlt években szép lassan kikopott azon pilóták sorából, akiket mint a három topcsapatnál esetleg érkezők között szoktak említeni.

Ugyanakkor az is tény, hogy a rutinos, higgadt Hülkenberg nyugodtságával talán ellenpontja lehet az istállón belül az olykor kissé forró fejű és heves Max Verstappennek.

Mindenesetre, ahogy ilyenkor lenni szokott, a Red Bull nem kommentálta a sajtó értesüléseit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik