F1: a topversenyzők jövőre sem váltanak csapatot, állítja Horner

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.12.11. 11:09
null
A csapatfőnök úgy véli, Verstappen miatt sem kell aggódnia (Fotó: AFP)
A Red Bull F1-es csapatának főnöke, Christian Horner úgy véli, a várakozásokkal ellentétben nem lesz nagy mozgolódás a pilótapiacon jövőre.

 

Több pilótának, köztük az élcsapatok versenyzőinek is lejár a szerződése a következő idény végén, a 2021-es szabályváltoztatások előtt így nagy kavarodásra lehet számítani a pilótapiacon. Ezzel kapcsolatban a hatszoros világbajnok, Lewis Hamilton még a Brazil Nagydíj előtt megosztotta a véleményét, s elárulta, már folynak a háttérben a tárgyalások, illetve minden pilóta kapcsolatba lépett már bizonyos alakulatokkal.

A britet aztán nem sokkal később, az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjon szóba is hozták egy gárdával, méghozzá a rivális Ferrarival, miután a maranellóiak csapatfőnöke, Mattia Binotto a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, örülnek az istállónál annak, hogy a 2020 végén Hamilton is elérhető lesz, hiszen az ő kontraktusa is lejár a Mercedesszel.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner viszont nem számít túl sok változásra, és úgy gondolja, Max Verstappen esetleges távozása miatt sem kell aggódnia, hiába boronálták többször is össze a hollandot az „ezüstnyilakkal”, és lenne számára szabad hely, ha Hamilton valóban az olaszokhoz írna alá – Toto Wolff szerint jelenleg 25% százalék a valószínűsége annak, hogy a brit valóban csapatot vált.

„A topversenyzők szerződése lejár 2020 végén – kezdte Horner. – Ami Verstappent illeti, ő nagyon boldog ennél a csapatnál. Mi is nagyon szeretjük őt, és nagyon illik is hozzánk. Az persze csakis rajtunk múlik, hogy jövőre versenyképes autót tudunk-e adni neki, de nem lennék meglepődve, ha mindenki a mostani helyén ülne akkor, amikor megáll a zene, s véget ér ez a székfoglalós játék.”

„Úgy tudom, Charles-nak (Leclerc) szerződése is van a Ferrarival, Lewis nyilván nagyon jól érzi magát a Mercedesszel, mint ahogyan Max is nagyon boldog ebben a környezetben. Szóval, ha jövőre versenyképes autókban ülnek, miért is váltanának?” – tette fel a kérdést az osztrák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik