F1: három csapat is bejelentette, mikor mutatja be új autóját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.18. 14:44
null
A Mercedes tavaly Barcelonában bemutatózott. (Fotó: AFP)
Csütörtök délelőtt egymást követően három istálló is közölte, mikor leplezi le az idei bajnokságban használni tervezett versenyautóját: a Mercedes a Ferrarihoz hasonlóan február 22-én, a McLaren egy nappal később, 23-án, a Toro Rosso pedig február 25-én, a Barcelonában rendezendő első teszt előtti napon mutatja meg új autóját.

A Mercedes jelezte, a négyszeres világbajnok és címvédő Lewis Hamilton, valamint Valtteri Bottas a W09-est az istálló silverstone-i gyárában mutatja majd be február 22-én, ugyanakkor, mint a Ferrari teszi ezt a saját gépével. A konstruktőri világbajnoki címvédő Mercedes illetékesei siettek leszögezni, nem akarnak keresztbe tenni az olaszoknak, az „ő autójukra is ugyanolyan kíváncsiak, mint bármely rajongó.”

Az ígéretek szerint mindkét istálló prezentációját online is lehet majd követni.

A McLaren is bejelentette a bemutató dátumát, a wokingiak február 23-án leplezik le az autójukat, az elsőt, amelyben a Renault erőforrásai dolgoznak majd. A McLaren tavaly szakított három év után a Hondával, amely a Toro Rosso csapatával folytatja az együttműködést.

A faenzaiak sem akarnak lemaradni a társak mögött, ők február 25-én Barcelonában az első tesztnap előtt tervezik a nyilvánosság elé tárni a japánok motorjával szerelt autójukat.

A Reuters beszámolója szerint a többi csapat valószínűleg nem csap nagy csinnadrattát az új autója miatt, és egyszerűen csak pályára gurul vele a február 26-i első tesztnapon Barcelonában.

2018-AS CSAPATBEMUTATÓK
CSAPAT
dátum
MERCEDES
Február 22.
FERRARI
Február 22.
RED BULL
FORCE INDIA
WILLIAMS
RENAULT
TORO ROSSO
Február 25.
HAAS
McLAREN Február 23.
SAUBER

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik