F1: Hamiltont nem tesztelték, elzárkózott a külvilágtól

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.03.21. 12:43
null
Lewis Hamilton nem vetette alá magát a tesztnek – úgy véli, mások számára ez fontosabb (Fotó: AFP)
A hatszoros Formula–1-es világbajnok Lewis Hamilton szombaton a közösségi oldalain üzent azoknak, akik az egészsége miatt aggódnak.

Hamilton március elején Idris Elba színésszel és Sophie Grégoire Trudeau-val, a kanadai miniszterelnök feleségével is találkozott, mind a ketten megfertőződtek a koronavírussal. Az Ausztrál Nagydíj törlése előtt a McLaren egyik munkatársánál is kimutatták a világjárványt öltő betegséget.

Hamilton már Melbourne-ben is szóvá tette, hogy felelőtlenség volt Ausztráliába utaztatni a mezőnyt, de miután kiderült, hogy több koronavírusos személlyel érintkezett, az angol versenyző Ausztráliában maradt, és a külvilágtól elzárkózva sziklamászással és szörfözéssel töltötte a napjait.

Szombaton üzent is a közösségi oldalain.

„Szeretném, ha tudnátok, jól vagyok, egészséges, naponta kétszer edzem – kezdte Hamilton. – Nincsenek tüneteim, tizenhét nap telt el azóta, hogy Sophie-val és Idrisszel találkoztam. Idrisszel tartom a kapcsolatot, szerencsére ő is jól van.”

Hamilton azt is megírta, hogy magát nem vetette alá a tesztnek.

„Egyeztettem az orvosommal, átbeszéltük a tesztet is. Arra jutottunk, mivel korlátozott számban vannak tesztek, és sok olyan ember van, akinek nagyobb szüksége van rá, mint nekem, tüneteim sincsenek, nem csináljuk meg. Az elmúlt egy hétben, amióta kiderült, hogy nem lesz edzésünk pénteken, teljesen elzárkóztam a külvilágtól” – írta Hamilton, majd felhívta az emberek figyelmét arra, hogy tartanak távolságot másoktól, aki megteheti, maradjon otthon, és persze mosson kezet és amennyire tud, maradjon derűlátó.

Az F1-es vb júniusig biztosan nem rajtol el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik