F1: Hamiltont behívták a sportfelügyelők – több dologért is megbüntethetik

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2020.07.04. 19:28
null
Hamiltonra rajtbüntetés várhat az Osztrák Nagydíj előtt (Fotó: AFP)
Két tényező miatt vizsgálják Lewis Hamiltont az Osztrák Nagydíj időmérője után, így megvan az esélye annak, hogy a Mercedes versenyzője elveszíti a második rajthelyét.

 

Bár Lewis Hamilton az összes szabadedzést az élen zárta Spielbergben, az időmérő legvégén kikapott a csapattárstól, így csak a második rajtkocka lett az övé a vasárnapi futamra. Könnyen lehet azonban, hogy ennél is hátrébbról kezdheti meg a 71-es körös viadalt, ugyanis vizsgálatot indítottak ellene a sportfelügyelők.

Történt ugyanis, hogy a Q3 végén Valtteri Bottas kicsúszott a kavicságyba a négyes kanyarnál, ami miatt azonnal sárga zászlós korlátozás került érvénybe. Hamilton viszont így is javítani tudott az utolsó gyors körén, ami arra a feltételezésre ad okot, hogy a brit pilóta nem lassított le kellően a sárga zászló lengetése ellenére sem.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy Hamilton figyelmen kívül hagyta a jelzést, valószínűleg elveszíti a második rajthelyet, és csak néhány pozícióval hátrébbra parkolhatja le a Mercedesét a rajtrácson.

Hamiltonnak egyébként más miatt is aggódnia kell, ugyanis nem a fenti az egyetlen, ami miatt vizsgálják. A leggyorsabb körén négy kerékkel elhagyta a pályát a 10-es kanyarban, amire a sportfelügyelők különösen „érzékenyek” ezen a hétvégén. Ha Hamiltont ebben is vétkesnek találják, törlik azt a körét. Az viszont bizakodásra ad okot, hogy ha csak ezért büntetik meg, valószínűleg nem veszíti el az eredeti rajtpozícióját, hiszen a másik köre is csak Bottasénál volt lassabb.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik