F1: Hamiltonra mosolygott az autósport istene - Wolff

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.22. 10:04
null
Lewis Hamilton hárompontos előnnyel vezet a vb-pontversenyben – a Mercedes-főnök szerint a sors így akarta (Fotó: Reuters)
Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke szerint a sors akarhatta, hogy Lewis Hamilton úgy nyerje meg a Szingapúri Nagydíjat, hogy közben csapattársa, Nico Rosberg pontot sem szerez. A sportvezető azt is elmondta, Rosberg autóját a boxkiállásakor addig a pontig próbálták beindítani, míg sérülésveszély nem keletkezett.

„Lewis rengeteg pontot hozott Nicón, visszaszerezte azokat, amelyeket a Belga Nagydíjon elveszített. Ha létezik istene az autósportnak, ezúttal Lewisra mosolygott – idézte Wolffot a Telegraph. – Mindezek miatt a következő versenyekbe még inkább beleőszülünk, hiszen szinte nulláról indulnak.”

Wolff elmondta, a Mercedes megbízhatatlansága tarthatatlan, nem kívánt tényezővé vált a két pilóta világbajnoki küzdelmében.

„Az autónk olyan, mint egy rakéta, ami nagyszerű, desajnos túl sok baj van a megbízhatósággal. Nicótól elnézést kellett kérnem, mert cserbenhagytuk, de amikor ilyen történik, a versenyző érthetően nagyon csalódott, és nem sok okosat mondhatunk neki – mondta Wolff, s hozzátette, Rosberg kerékcseréjekor mindaddig próbálták beindítani az autót, amíg veszélyessé nem vált a helyzet. – Mindent megpróbáltunk, amit lehetett, hogy elinduljon az autó, de eljött az a pont, hogy csak úgy tudott volna elmenni, ha egyesbe rakjuk a váltót, gázt ad, és úgy tesszük le az aszfaltra. Ezen a ponton azt mondtam, ne tovább, nem vállalhatjuk a kockázatát annak, hogy valaki megsérül egy véletlenül elrepülő alkatrész miatt. Már így is veszített egy percet, nem működött a motor elektromos része, felesleges lett volna kockáztatni.”

A hibás alkatrészeket visszaküldték a Mercedes F1-es főhadiszállására, hogy kiderüljön, mi okozta a kábelek meghibásodását, amely miatt csak Rosberg váltója és rádiója működött.

A Mercedes számára megnyugtató lehet, hogy sorozatos műszaki hibái ellenére is letett arról a Red Bull, hogy megszerezze az egyéni világbajnoki címet. Ennek a jele volt, hogy Sebastian Vettel nem engedte el maga mellett a szingapúri hajrában a vb-pontverseny 3. helyén álló Daniel Ricciardót.

„Hiba lenne csapatutasítást alkalmazni a mi helyzetünkben. Hadd versenyezzenek – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. – Danielnek megmondtuk a verseny előtt, sőt, jóval korábban, ne számítson arra, hogy Seb félreáll előle. Ha valós esélye lenne Danielnek, és Sebnek a matematikai sansza is elszállna, meggondolnánk, de most nem reális a vébéálom.”

A VB ÁLLÁSA
GYŐZELEM DOBOGÓ PONTSZERZÉS PONT
1. Lewis Hamilton 7 11 11 241
2. Nico Rosberg 4 11 12 238
3. Daniel Ricciardo 3 7 12 181
4. Fernando Alonso 2 13 133
5. Sebastian Vettel 3 11 124
6. Valtteri Bottas 4 12 122
7. Jenson Button 1 9 72
8. Nico Hülkenberg 12 72
9. Felipe Massa 1 7 65
10. Sergio Pérez 1 9 45
11. Kimi Räikkönen 10 45
12. Kevin Magnussen 1 9 39
13. Jean-Éric Vergne 5 19
14. Romain Grosjean 2 8
15. Danyiil Kvjat 5 8
16. Jules Bianchi 1 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik