F1: Hamilton visszafogottan, józanul ünnepelte vb-címét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.24. 11:27
null
Lewis Hamiltont barátnője és családja vasárnap reggel lepte meg Abu-Dzabiban (Fotó: Action Images)
Lewis Hamilton visszafogottan ünnepelte meg második világbajnoki címét, így másnaposság helyett frissen ébredt hétfőn, és tiszta fejjel élvezheti a sikert – Toto Wolff és Nico Rosberg ugyanakkor helyette is mulatott. Hamilton korábbi csapatfőnöke, Ron Dennis úgy véli, az angol megérdemelten lett világbajnok, amivel David Coulthard is egyetért, s hozzáteszi, Hamilton ellendrukkereinek az idei szezon után nem maradt szakmai alapjuk a bírálatra, így már csak a külsőségekbe kapaszkodhatnak.

Hamilton, akárcsak a McLarennél, a Mercedesnél is a második szezonjában lett világbajnok. Az angol F1 előtti karrierjét egyengető McLaren-vezér, Ron Dennis szerint Hamilton jobban megérdemelte a világbajnoki címet, mint Rosberg.

„A megfelelő ember nyert. Az övé a legtöbb győzelem, ugyebár. Emellett több műszaki hibája volt, mint csapattársának, már csak ezért is megérdemli, ez ilyen egyszerű" – mondta Dennis, akinek csapatától még Ross Brawn csábította el Hamiltont 2012-ben.

David Coulthard, a McLaren korábbi pilótája arra is emlékszik, amikor még versenyzett, és a fiatal Hamilton kérdések záporát zúdította rá. Aztán az elmúlt években aggódni kezdett Hamiltonért, mert a pályán kívül történő események gyakran elvonták a figyelmét az F1-ről. Ám Hamilton az idén bebizonyította, hogy képes összeszedni magát.

„Lewis az idén felnőtt férfiként versenyzett, őt látva azt gondolom, ez a szezon csak a hírnöke volt egy új érának, még több győzelem és még több világbajnoki cím következik – írta Coulthard a Telegraphban. – Lewis megosztó személyiség a paddockban és azon kívül is, bár közel sem annyira, mint 2008-ban volt. Most már egyre többen elismerik, igaz, az utálói továbbra sem fognak jót mondani róla. De szakmai téren alig találhatnak fogást rajta, így maradnak a tetoválásai, az ékszerei, illetve a mély vallásossága. Ez is ő, mint ahogy a sebessége, elszántsága, alázata és őszintesége is."

Hamiltont vasárnap több meglepetés is érte. A futam leintése után Harry herceg szólalt meg a csapatrádión: „Köszönöm, Lewis, hogy nem hagytad cserben a brit népet. Szép munka volt, egy legenda vagy!" A Twitteren és más közösségi oldalakon híres sportolók gratuláltak Hamiltonnak, többek között Andy Murray, Gary Lineker és Nigel Mansell is elismerően írt a bajnokságot 67 pontos előnnyel megnyerő 29 éves versenyzőnek.

A pilóta családja vasárnap reggel érkezett a futam helyszínére, s velük együtt a barátnője, Nicole Scherzinger is eljött Abu-Dzabiba, ahol éjszaka nagy mulatozást ígért Toto Wolff csapatfőnök, sőt, Nico Rosberg, a legyőzött csapattárs is.

„Éjszaka indul az új csata, ki lesz a parti világbajnok?" – írta Rosberg a Twitterre. A csatát ő nyerhette meg, hétfőn ugyanis nem jelent meg a sajtótájékoztatón, amelyen Hamilton és Wolff többek között azt is elárulta, hogy jövőre, bár lehetősége lenne az egyes rajtszám használatára, marad a 44-esnél. Hamilton elmondta, visszafogottan partizott, szemben főnökével.

„Frissnek érzem magam, a vacsorához dinnyelevet ittam, s később a partin csak egy pohár italom volt, ami még sok is. Nem pezsgőztem, valamilyen konyakot kaptam, de nem volt jó íze, két pici korty volt. Nagyon jó érzés frissen kelni egy ilyen nagy nap után, és tudni, hogy kik álltak mellettem az elmúlt 21 évben" – mondta Hamilton, s mosolyogva hozzátette, Wolff nem volt annyira visszafogott, mint ő. Erre a csapatfőnök fájdalmas arccal bólintott.

Ha Hamiltonon múlik, a következő években is lesznek még ilyen kellemetlen reggelei.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik