F1: Hamilton nem kér többet a szerencsés győzelmekből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.10. 19:04
null
Hamilton (jobbra) egyik legszerencsésebb győzelmét aratta Azerbajdzsánban, de ilyenből nem kér többet (Fotó: AFP)
Lewis Hamilton jelenleg vezeti az egyéni bajnokságot, mégsem lehet elégedett az idénykezdésével. A brit sorozatban két alkalommal maradt alul csapattársával, Valtteri Bottasszal szemben az időmérőn és a futamon egyaránt, mielőtt a finn defektjének és Sebastian Vettel elfékezésének köszönhetően Azerbajdzsánban végül megtörte 6 nagydíjon át tartó nyeretlenségi szériáját. Spanyolországban mindazonáltal már nem a szerencsének hála állna fel a dobogó felső fokára.

 

A címvédő Lewis Hamilton pole pozícióval indította a 2018-as Formula–1-es szezont, ám azt követően hátráltatta a váltócsere miatti büntetése és a W09 néhol szeszélyes viselkedése is, amihez eddig kevésbé tudott alkalmazkodni, mint márkatársa.

48. SPANYOL NAGYDÍJ
PÉNTEK
11.00–12.30: 1. szabadedzés
15.00–16.30: 2. szabadedzés
SZOMBAT
12.00–13.00: 3. szabadedzés
15.00–16.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
15.10: a verseny (66 kör, 307.104 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 27., 15.10: Monacói Nagydíj
Június 10., 20.10: Kanadai Nagydíj
Június 24.,16.10: Francia Nagydíj

A brit versenyző rossz sorozata végül Azerbajdzsánban szakadt meg, csakhogy ott sem a teljesítménye, hanem sokkal inkább riválisainak a balszerencséje segítette hozzá 63. győzelméhez.

„Volt két furcsa versenyünk, ami meccsben tartott minket. Ennek ellenére tisztában vagyunk azzal, hogy erre nem alapozhatunk az elkövetkező tizenhét nagydíjon. Igazi teljesítményre van szükségünk, arra, hogy megbízhassak az autómban."

„Megvan bennem és az autómban is az, ami kell a diadalhoz, de egyszerűen nem tudtuk kiaknázni a bennünk rejlő lehetőséget, így sok területen kell még fejlődnünk" – ismerte el a vb-éllovas.

A soron következő Spanyol Nagydíjon lesz esély a javulásra, hiszen a gárdák nagy része újításokkal készül. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke izgatottan várja, hogy miként változik az erősorrend.

„Érdekes lesz látni, hogy a különböző istállók mennyi időt találnak még a frissítéseikkel, és hogy ezek milyen hatással lesznek a csapatok közötti sorrendre. Ez lesz az első lépés a szezon végéig tartó fegyverkezési harcban."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik