F1: Hamilton hosszabbított a Mercedesszel – hivatalos

Vágólapra másolva!
2018.07.19. 12:09
Hosszas tárgyalássorozat után a Mercedes a hazai nagydíján, Németországban bejelentette brit versenyzőjük, Lewis Hamilton szerződéshosszabbítását. A címvédő 2020 végéig biztosan az „ezüstnyilak" kötelékében marad, miközben értesülések szerint évi 40 millió eurót tehet zsebre.

Hamilton már háromszor ért fel a csúcsra a Mercedesszel (Fotó: AFP)
Hamilton már háromszor ért fel a csúcsra a Mercedesszel (Fotó: AFP)
Hamilton már háromszor ért fel a csúcsra a Mercedesszel (Fotó: AFP)

 

Lewis Hamilton tavaly november óta tárgyalt a Mercedesszel, a szerződéshosszabbítás bejelentése pedig egészen mostanáig váratott magára. A 33 éves brit versenyző további két évre írt alá a német gárdával, vagyis a 2021-es szabályváltoztatások idejére nem kötelezte el magát.

A brit még 2013-ban csatlakozott az „ezüstnyilakhoz", az együttműködés pedig egy 2014-ben kezdődő sikersorozatban teljesedett ki.

Hamilton a Mercedesszel eltöltött eddigi 108 nagydíján 50 alkalommal várhatta az élről a piros lámpák kialvását, 26-szor érte el a versenyen futott leggyorsabb kört, 75-ször pezsgőzhetett a pódiumon és 44-szer szelte át elsőként a célvonalat, miközben 3-szor hódította el a világbajnoki címet és számtalan rekordot adott át a múltnak.

Nagy-Britannia legsikeresebb versenyzője idén már az ötödik trófeáért hajt, lemaradása 8 pont a vb-összetettet vezető Sebastian Vettel mögött, amikor még 11 Grand Prix van hátra az idei kiírásból.

A brit elmondása szerint egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy marad-e a sorozatban négy konstruktőri címet bezsebelő gárdánál.

„Mióta tavaly télen leültünk Totóval (Wolff), az egész szerződéshosszabbítás formalitás volt csupán. Jó érzés, hogy végre pont került az ügy végére, és továbbléphetünk. Már 20 éve vagyok a Mercedes-család tagja, és még sosem voltam olyan boldog egy csapatnál, mint most."

„Nagyon magabiztos vagyok afelől, hogy ez a legjobb hely, ahol csak lehetek az elkövetkezendő éveket figyelembe véve."

A címvédő a Twitteren is üzent:

Lewis Hamilton on Twitter

I have been in the Mercedes Family since 1998. I am forever grateful for their continued support, love and protection over these years. I'm incredibly proud of what we have achieved together and even more excited for the future! @MercedesAMGF1 #grateful #letsgo #announcelewis

A négyszeres világbajnok szerződéshosszabbításával egyébként az is szinte biztossá vált, hogy Daniel Ricciardo marad a Red Bullnál, hiszen hiába várat magára még Valtteri Bottas új kontraktusa, a finn nagy valószínűséggel marad Hamilton márkatársa. A Ferrari pedig bevallottan Kimi Räikkönen és Charles Leclerc közül választ majd, így az ausztrál számára más élcsapatnál nem marad ülés 2019-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik